Klání nedaleko Říma se pořádá od roku 2005 na počest bývalého papeže Jana Pavla II. a mladí Zbrojováci se stali pátými vítězi turnaje. „V minulosti už Brno na turnaji jednou hrálo. Letos se měly účastnit i týmy z Brazílie, Nizozemska a Afriky, nakonec však dorazila jen italská mužstva. Možná trochu škoda, i tak byli soupeři velmi kvalitní," popisuje Šustr.

Jihomoravské fotbalové naděje ukořistili asi nejcennější vítězství hned v úvodním utkání s AS Řím, který porazili po boji 3:2. „Tempo bylo o mnoho rychlejší a hráči důraznější, než na co jsme zvyklí v ligové soutěži. Zvlášť jejich krajní hráči jsou neuvěřitelně hbití," vypráví kapitán dorosteneckého týmu Dominik Janošek.

Na týdenním turnaji hráči absolvovali jen tři duely, proto zbyl čas i na mimofotbalové aktivity. „Měli jsme jen předzápasové tréninky. Díky tomu jsme se jeli dvakrát podívat do Říma a stihli jsme se vykoupat i v moři. Moc jsme si celý týden užili," rozplývá se osmnáctiletý záložník.

Zatímco ve světě slavil výběr do devatenácti let úspěchy, v domácí soutěži to na začátku sezony tak veselé není. Ze čtyř utkání má Zbrojovka tři body. „Třikrát jsme remizovali a pokaždé prohráli následné penalty, které jsou od letošního ročníku novinka," upřesňuje Janošek.

Mladíci na turnaji

ZÁPASY VE SKUPINĚ

Zbrojovka Brno – AS Řím 3:2 (2:1)

Zbrojovka Brno – Reppresentativa C.R. Lazio/L.N.D. 7:2 (3:1)

FINÁLE

Zbrojovka Brno – Latina Calcio 2:0 (1:0)

POŘADÍ TURNAJE

1. Zbrojovka Brno
2. Latina Calcio
3. Lazio Řím
4. Reppresentativa C.R. Lazio/L.N.D.