Přestože od osmi let hájí barvy brněnské Zbrojovky, první fotbalové krůčky udělal v Rosicích. „Začal jsem hrát ve čtyřech letech. K fotbalu mě přivedl táta, který mě zpočátku i trénoval. Jiný sport jsem závodně nikdy nezkoušel," vysvětluje vytáhlý záložník.

V mládežnických kategoriích obdivoval hráče z prvního mužstva brněnské celku. „Se spoluhráči jsme měli v dospělém týmu vzory. Pravidelně jsme se chodili na zápasy dívat nebo podávat balony. Později si asi každý z nás přál probojovat se do áčka," popisuje.

Ladislav KrejčíNarozen: 20. dubna 1999 v Brně
Sport: fotbal
Klub: Zbrojovka Brno
Největší úspěchy: postup na mezinárodní mládežnický turnaj Danone Nations Cup 2011, člen kádru reprezentace do 18 let, člen prvního týmu Zbrojovky Brno

Debut proti pražskému rivalovi v sedmnácti letech neočekával. „O startu jsem se dozvěděl ani ne týden před zápasem, bylo to velké překvapení. Atmosféra byla parádní. Jsem rád, že jsem premiéru zažil proti Spartě a ještě před takovou kulisou," usmívá se brněnská naděje.

V aktuálním ročníku prozatím zasáhl do dvanácti prvoligových střetnutí. „Přiznám se, že před zápasy už jsem méně nervózní než při domácí premiéře. S mladšími kluky se snažíme být co nejvíc uvolnění, což mi moc pomáhá," říká student druhého ročníku obchodní akademie.

Poznatky sbírá především od kapitána Pavla Zavadila a záložníka Jana Poláka. „Dá se od nich skvěle učit. Jsem moc rád, že máme v týmu právě je. Pomáhají nám jak herně, tak psychicky. Je neuvěřitelné, jak neustále herně převyšují a řeší situace na hřišti," chválí týmové kolegy.

Prvoligové zkušenosti mu pomáhají také v zápasech národního týmu do osmnácti let. „V mladších reprezentacích jsem byl hodně nervózní. Díky startům v první lize si v zápasech za národní tým víc věřím," pochvaluje si.

Při sportu mládežnického reprezentanta nejvíc motivuje vidina zlepšení. „Hrát v áčku Zbrojovky je pro mě velká motivace, stejně jako reprezentovat. Chci se neustále posouvat dopředu," hlásí odhodlaně.

MARKÉTA WEINLICHOVÁ