Čím to, že se vám na Jablonec tak nedaří?

To nedokážu říct. V sobotu od nás přitom nebylo prvních dvacet minut zlých. Kombinovali jsme, dobře napadali a předvedli jsme i po stranách hřiště náznaky šancí. Pak jsme se zbytečně stáhli a čekali na soupeře. Začali jsme dělat naivní chyby, které soupeř potrestal.

Před duelem se spekulovalo, kdo nahradí brněnského nejlepšího střelce Jakuba Řezníčka. Nakonec padla volba na vás. Jste se svým výkonem na severu Čech spokojený?

O tom, že nastoupím od začátku, jsem se dozvěděl asi ve středu. Měl jsem nahradit Kubu Řezníčka, který dává góly. Od útočníka se nic jiného nečeká. Žádný jsem nedal a moc se mi nedařilo, proto se svým vystoupením nemůžu být vůbec spokojený.

Jablonec se proti vám dlouho nemohl prosadit. Zlomil to až Stanislav Tecl ke konci první půle. Jeho gól padl po situaci, která zaváněla ofsajdem. Jak jste první gól soupeře viděl?

Bavili jsme se o tom hned s klukama a v první chvíli byli všichni přesvědčení, že šlo o ofsajd. Jenže pak jsme si pustili video a na něm jsme viděli, že se tam jeden z obránců zapomněl. Šlo o regulérní branku.

Trenér Václav Kotal byl hrubě nespokojený s poslední desetiminutovkou, kdy jste mohli dostat řadu dalších gólů. Co se s vámi dělo?

Konec jsme dohrávali opravdu naivně. Dělali jsme spoustu chyb. To si nemůžeme dovolit. Hrajeme za Zbrojovku a o svá jména. Takhle to nejde.

V Jablonci jste mohli jen překvapit. Příští zápas doma se Zlínem budete opět pod větším tlakem…

Nám se hodí každý bod, takže škoda i prohry v Jablonci. Samozřejmě si uvědomujeme, že doma zase bodovat musíme.