„Sám na hřišti nejsem, fotbal hraje jedenáct lidí. Možná jsem tým svým příchodem dal trochu do kupy, protože jsem známý bouřlivák, na všechny řvu a mužstvo nahecuju," přemítá zkušená zadák.

Rok strávil v nižší německé soutěži v klubu Tiengen 08, který se nachází tři kilometry od švýcarských hranic. „Po podzimu měl tři body, takže tam přišlo šest Čechů, ale i když jsem jich na jaře získali o dvacet víc, nezachránili jsme se. Vyšší soutěž měla úroveň mezi divizí a krajským přeborem, pak to bylo horší," srovnává Král, který za Zbrojovku Brno odehrál tři utkání v první lize.

Po sestupu z něj vedení Tiengenu udělalo hrajícího trenéra. „Tři týdny jsem byl zraněný, takže jsem na kluky pokřikoval z lavičky, šéfové si toho asi všimli a vyrukovali na mě. Nejdřív jsem tým vůbec učil, jak stát, takticky neuměli hráči nic, běhali do tmy. Místo systému hráli jak na pláži. Nejhorší byla zpočátku jazyková bariéra, německy jsem se naučil až tam," popisuje osmadvacetile­tý hráč.

Domů létal jednou za měsíc, od Brna ho dělilo 950 kilometrů. Po roce se nedomluvil na podmínkách a vrátil se do Líšně. „Byla to jasná volba, jde o moji srdeční záležitost. Líšeň mě vychovala pro velký fotbal a chtěl jsem pomoct k zachránit," sděluje Král, který nasbíral šedesát startů a tři branky také ve druhé lize.

Brněnský celek se z předposlední patnácté příčky ve třetí lize vydrápal o čtyři místa výš. Úspěch v sobotním duelu se čtvrtou rezervou Slovácka, který začíná v půl páté odpoledne, jej posune na desátou pozici. Výš Líšeň v soutěži ještě neskončila.

Obě mužstva už se obejdou bez prvoligových posil, fotbalisté Slovácka i Zbrojovky mají dovolenou. „Jaro jsme měli skoro nejlepší z týmů v soutěži a byla by škoda si to doma pokazit. Tým si sedl, hráči ze Zbrojovky byli na třetí ligu nadstandardní," dodává Král.