Plzeň vstřelila vedoucí branku až v devadesáté minutě. Jak se po takovém závěru posledního utkání na brněnském trávníku cítíte?
Mrzí mě, že jsme neudrželi alespoň remízu, protože dostat při posledním zápase gól v devadesáté minutě je smutné. Takový ale fotbal bývá, je to obrovská škoda.

Soupeře jste v zápase téměř nepustili do šance. Kalí konečný výsledek kvalitní výkon, který jste předvedli?
Kalí. Hráli jsme naplno až do devadesáté minuty. Nevím, jestli jsme se v závěru míň koncentrovali nebo jak gólová situace vznikla. Zdálo se mi, že míč prošel mezi nohama. Fotbal umí být krutý. Je bída, když zápas dopadne tímto způsobem.

Před utkáním vás klub symbolicky obdaroval zájezdem na finále Evropské ligy ve Švédsku, kde jste hrával. Překvapilo vás to?
Dárek mě strašně překvapil a moc za něj děkuju, stejně jako za podporu po celých pět let. Je to rozloučení jak má být, moc si toho vážím.

Zbrojovka Brno - Viktoria Plzeň 0:1.
Zavadil se loučil s brněnskými fanoušky. Zbrojovka v závěru ztratila remízu

Napadlo vás při zápase, že hrajete poslední domácí utkání v dresu Zbrojovky?
Samozřejmě. Cítil jsem to a snažil se zápas odehrát tak, ať zvítězíme a máme z něj dobrý pocit. Škoda poslední minuty.

Cítil jste větší nervozitu než obvykle?
Nervózní jsem nebyl, spíš jsem cítil větší zodpovědnost. Chtěl jsem, ať poslední zápas dopadne dobře.

Fanoušci v zápase několikrát skandovali vaše jméno. Prožíval jste to?
Cítil jsem to celý zápas a moc jim děkuju za to, že mě po celou dobu v Brně moc podporovali. Drželi jsme spolu a vždy byli na mé straně, čehož si moc vážím. Patří jim obrovský dík. Nebýt dnes devadesáté minuty, tak jsem strašně šťastný.

Fotbalista Jan Polák.
Určitě jdu i do příští sezony, říká Polák. A těší se na zápas s Plzní

V příštím kole se na hřišti Slavie minimálně na rok rozloučíte s prvoligovým fotbalem. Jak se na poslední střetnutí těšíte?
Těším se, protože to je poslední důležitý zápas, ve kterém půjde o hodně. Potřebujeme ho odehrát se vší vážností. Stejně, jako jsme se snažili odehrát každý ligový zápas.

MARKÉTA WEINLICHOVÁ