„Asi nemůžu situaci komentovat do novin, ale nevyvíjela se pro mě ani pro klub. Pak přišel trenér Kotal, který mě zná ještě ze Sparty. Řekl, ať zůstanu a jsem za to rád," hlásí Glaser.

Nový brněnský trenér jej otestoval v utkání se Senicou a při zranění špílmachra Pavla Zavadila jej poprvé v letošní sezoně zařadil do základní sestavy v první lize proti Znojmu. „Trenér mi říkal, ať si počkám na šanci, že ji určitě dostanu a po zranění Pavla Zavadila mi ji dal. Chytl jsem šanci za pačesy a teď uvidíme," povídá Glaser. „Pavel už se zapojí do tréninku a je na trenérovi, jakou zvolí sestavu do dalšího utkání," doplňuje.

Glaser se slušným výkonem podílel na vítězství 2:0 v důležitém souboji se Znojmem, z rohového kopu přihrál na první gól Paškovi. „Měl jsem stejné úkoly jako Pavel Zavadil, tvořit hru a dělit se o to s Tomášem Frejlachem. Myslím, že jsme nějaké dobré akce měli a splnili to," říká pětadvacetiletý záložník.

Zbrojovka zvítězila po šesti porážkách a poskočila na třinácté místo. „Je to úleva pro celý mančaft a pro všechny v Brně. Výhra nakopne každý tým. Fotbal nás všechny pořád baví a snad se odrazíme k lepším výsledkům," přeje si odchovanec pražské Sparty.

V případě porážky Brno klesne na poslední příčku. „Přece jenom jsme byli doma, věděli jsme, že špatnou sérii musíme zlomit. Drželi jsme balon, měli jsme závary, mohli dát možná víc gólů. Zaplaťpánbůh jsme vyhráli," těší ho.

Zítra čeká Zbrojovku pohárový duel v třetiligové Roudnici nad Labem. „Nebudeme si nalhávat, že nejsme favority. Musíme tam vyhrát, pak jedeme do Olomouce, kde taky můžeme udělat nějaký bod a vše se může vyvíjet jakkoliv. Nevidím důvod, proč nestoupat nahoru," dodává Glaser.