Schusterovi, který smolným momentem obral vlastní tým aspoň o bod, Fischer nic nevyčítá. „S Alešem jsem o tom nemluvil. Jestli někdo jiný, to nevím. Vlastní gól je smůla, ale prostě se stane. Stejná chyba je, když útočníK netrefí prázdnou branku," brání záložník stopera, který mu kryje záda.

Prohrou na Vysočině Zbrojovka ukončila sérii pěti zápasů v řadě, ve kterých dokázala bodovat. „Nepodařily se nám začátky obou poločasů. Přišlo mi, že jsme nebyli tak hladoví jako v předchozích kolech," hledá Fischer důvody prohry.

Jeho gól byl nejhezčí moment zápasu. Přesnou trefou z rohu velkého vápna zaskočil brankáře Hanuše. „Nepamatuji si, kdy jsem dal naposledy tak hezkou branku. Ostatně moc jich nedávám," usmívá se jednatřicetiletý záložník, který vstřelil svůj pátý gól v prvoligové kariéře.

Fischerovu trefu ocenil i jihlavský trenér Petr Rada. „To jsem ani nezaznamenal. Je jasné, že líp se soupeř chválí po vyhraném zápase," nedělá hráč nosící na dresu osmnáctku vědu z chvály od soupeře.

Fischer dřív působil i v Baníku Ostrava, který v této sezoně dlouho patřil na samotné dno prvoligové tabulky. V pondělí se ale Slezanům podařilo vyhrát V Olomouci 3:2, přestože po dvaceti minutách o dva góly prohrávali. „Utkání jsem nesledoval, zrovna jsem byl s rodinou. Výsledek mi udělal radost, Baníku přeji, aby se udržel," prozrazuje fotbalista, který do Brna zamířil z Karviné.

Po výhře Baníku jsou tři kola před koncem na sestupových pozicích Bohemians a Olomouc. „Neodvažuji si tipovat, kdo nakonec první ligu opustí. Zajímám se hlavně o naše výkony," nechce Fischer odhadovat, jak nakonec boj o udržení skončí.

DAVID NEKVINDA