„Myslím, že jsme utkání víc chtěli zvládnout a bylo to vidět. Snažili jsme se potvrdit předchozí bod z Teplic, kdybychom teď nezískali tři, jako by byl k ničemu. Po dlouhé době jsme doma vyhráli a je to strašná úleva,“ vzpomněl si Řezníček na domácí triumf 1:0 nad Slováckem ze závěru srpna.

Osmadvacetiletý forvard proti Liberci navázal na povedenou zimní přípravu, v níž vstřelil čtyři góly. Díky jeho trefě brněnský celek zlomil remízové prokletí. „Rozdíl byl v tom, že jsme vzadu uhráli nulu. Nedostali jsme gól ze standardky, jako se nám to stalo v závěru duelu Příbramí. Hráli jsme dobře dozadu i dopředu a zasloužili jsme si výhru,“ radoval se.

Řezníčkovy góly
- 2. kolo: Karviná – Brno 1:1
- 10. kolo: Jablonec – Brno 1:2 (vstřelil druhý gól, u prvního asistoval)
- 11. kolo: Mladá Boleslav – Brno 3:3 (vstřelil první gól, u druhého asistoval)
- 18. kolo: Brno – Liberec 1:0

Jeho trefa přišla z nacvičené akce, když odvrácený rohový kop vrátil Pavel Zavadil na zadní tyč, kde jej Petr Pavlík hlavou poslal napříč pokutovým územím přímo na Řezníčka. „Chtěli jsme akci takhle sehrát, trénovali jsme ji a vyšla. Myslel jsem, že to Laťák (stoper Liberce Martin Latka – pozn. red.) má, naštěstí neměl,“ oddechl si Řezníček.

Do té doby měl dvě příležitosti, jenže vytěžil jen ránu do břevna. „V první skočil míč strašně vysoko, bylo to je o síle a střela šla do břevna. Pak jsem střílel hlavou, asi nejsem moc dobrý hlavičkář. Napotřetí to tam konečně spadlo,“ usmál se.

V závěru ještě postupoval ve dvojic s Jakubem Přichystalem jen na jednoho libereckého obránce, ale k ohrožení branky se nedostali. „Nejsem moc dobrý technik, zasekl jsem míč, který se mi zadrbal pod nohama. Naštěstí zůstal u nohy, takže jsem ho dal Přichymu, jemuž to skočilo,“ pokrčil rameny.

Zbrojovka poskočila na jedenáctou pozici dva body za osmý Jablonec. „Nesmíme polevit, musíme makat dál a sbírat body všude, kde se dá,“ burcoval Řezníček.