Po posledním utkání, v němž Zbrojovka doma jen remizovala s Karvinou 1:1, byl hodně rozezlený. „Jsem nasr…, nemůžu říct nějakou blbost," nechtěl se pouštět do obšírného hodnocení.

Jenže Zbrojovka i v podzimní rozlučce ukázala, jak se souží. Remízu vykřesala až brankou Lukáše Vraštila v nastavení. „Myslím, že jsme Karvinou totálně přehráli, ale potřebujeme vést 2:0 v poločase. Měli jsme dvě gólovky a mohlo být po zápase, jenže je neproměníme a dostaneme takový gól. Měl jsem to stoprocentně chytit," narážel na nenápadnou střelu karvinského kapitána Jana Šislera v úvodu druhé půle.

Zbrojovka na podzim vyhrála pouze dva duely a krčí se na čtrnácté příčce. „Nechci nic říkat proti Karviné, ale tyto týmy s Příbramí, Jihlavou či Hradcem Králové musíme porážet. To jsou body, které máme získávat," připomíná čtyři domácí remízy.

Před brněnským gólmanem se v létě vyměnila takřka celé obrana. „Vím, kam míříte. Jenže máme celou přípravu, hrajeme šestnáct zápasů. Každý má osobní zodpovědnost, kterou nedodrží. Ať jsem to já při gólech se Spartou či na Dukle, nebo kluci. Ale neřeknu, že nám to nefunguje," uvedl vyškovský rodák.

Od sestupové pozice dělí Zbrojovku pouze dva body a čeká ji náročná zima. „Díváme se dopředu a musíme potrénovat. Nemám obavy. Když se zeptáte kluků, jestli na to myslí a někdo řekne jo, tak jde na hřiště podělaný. To nejde, musí nastupovat s čistou hlavou," upozornil Melichárek.