„Termín mě překvapil, je to hodně brzy, do zápasu půjdeme po čtyřech společných trénincích,“ uznal tišnovský kouč Zdeněk Valnoha.

Rosice odstartovaly přípravu již minulé úterý, mají tedy menší výhodu, dokonce už za sebou mají i přípravné utkání, v němž zdolaly třetiligovou Líšeň 1:0. „Termín je nešťastný, týmy se většinou ani nesejdou v sestavách, ve kterých pak hrají ligovou soutěž. Ale pohár je takhle nastavený a musíme se přizpůsobit,“ pronesl kapitán Rosic Petr Šíp.

I vzhledem k termínu bere zejména Tišnov duel jako součást série přípravných utkání. „Jedná se o soutěžní duel, takže nemůžu použít hráče na zkoušku. Musíme hrát s tím, co máme,“ pokrčil rameny Valnoha, který už bude mít k dispozici posily Dominika Kunického z Břeclavi do branky a záložníka z Blanska Dominika Dudu.

Pro Tišnov představují Rosice soka, s nímž se jako nováček střetnou také v nadcházejícím ročníku divize D. Oba soupeři si tak ověří, jak na tom ve vzájemném měření jsou. „Není snadné vyhrát krajský přebor. Určitě nás čeká silný soupeř a jsem zvědavý, jak zápas zvládneme,“ těšil se Šíp.

Rosice neohrozí bývalý záložník Zbrojovky Mohamed Traoré, který šel na operaci s nohou. „Je jasné, že nebezpečí určitě plyne od Petra Švancary, pokud bude hrát. Má sice už svůj věk a trochu nadváhu, ale pořád je to hráč, který dokáže udělat celý zápas,“ uvedl rosický záložník.

Na vítěze duelu čeká v prvním kole už za týden třetiligový Hulín.

Změny v kádrech
Tišnov zatím získal dva nové fotbalisty, z Břeclavi přišel brankář Dominik Kunický a z Blanska záložník Dominik Duda. 
Rosice hlásí hned sedm nových tváří. Do branky přišel David Juran z Blanska, střed zálohy vyztuží odchovanec Zbrojovky Brno Tomáš Buršík z Moravské Slavie Brno. Z Rakouska se vrací útočník Ondřej Přichystal, ze Zbrojovky záložník Dominik Moučka. Do přípravy se zapojili i Jakub Foral, Peter Balčirák a Sebastian Hvězda ze Zastávky.