Většina trenérů z krajského přeboru byla od začátku přesvědčená, že mužstvo Tišnova se nedá považovat za nováčka v pravém slova smyslu. Věděli, že především v ofenzivě má tým několik rozdílových hráčů. „Kvalita šesti fotbalistů, kteří dřív nastupovali ve vyšších soutěžích, samozřejmě byla znát," podotkl kouč Zdeněk Valnoha.

POUČILI SE

Po rozpačitém startu, kdy hned po úvodním kole a roztržce s Petrem Švancarou vedení odvolalo trenéra Jiřího Hajského, tým vyhrával na hřištích soupeřů, doma však jen třikrát remizoval. „Po úvodních kolech jsme 
se poučili, nedíváme se na soupeře a hrajeme svoji nátlakovou ofenzivní hru kořeněnou góly," vysvětluje bývalý fotbalista prvoligové Zbrojovky Valnoha, který Hajského nahradil.

Pak následovala série výher a po desátém kole se tým usadil v čele tabulky a zdálo se, že před sebe nikoho nepustí. První kaňku znamenala domácí porážka 0:3 od Ivančic, v níž i přes značnou převahu selhali střelci. Petr Švancara i Mohamed Traoré dokonce zahodili pokutové kopy. V posledním kole se zápas proti Rousínovu trochu podobal, domácí nečekaně podlehli gólem z poslední minuty 0:1 a přenechali podzimní primát Mutěnicím. „Příčina našich podzimních úspěchů byla solidní hra obrany, ve středové řadě nápaditost Františka Schneidera a pracovitost Františka Kuldana a v ofenzivě fotbalovost a údernost dvojice Švancara-Traoré," dodává Valnoha.

BEZE ZMĚN

Zimní přípravu plánuje trenér od poloviny ledna, 
v jednání je i možnost soustředění v zahraničí. „V kádru nepředpokládáme výraznější změny. Tým je konsolidovaný a větší zásahy by mu spíš uškodily," soudí šéf klubu Oldřich Merta, který stojí jako předseda klubu za vzestupem tišnovského fotbalu.

Těší ho úspěchy mládežnických družstev, také béčko mužů bojuje o postup do okresního přeboru. „Trápí nás však situace kolem našeho hřiště. Vzhledem k blízkosti železničního uzlu se nemůžeme pouštět do nějaké rozsáhlé výstavby. Žádali jsme o dotaci na modernizaci stávajícího hřiště, máme příslib kraje 
i tišnovské radnice, která fandí sportu. S tím souvisí i možnosti našeho postupu. 
O tom, zda ho hráči vykopou, rozhodne až jaro," dodává Merta s nadějí v hlase.

ZDENĚK STANĚK