Zbrojovka před pěti lety senzačně vyhrála v Plzni i na hřišti Slovácka, k tomu remizovala doma s Teplicemi. „Myslím, že u Olomouce je to tím, že tam nastupují vesměs hráči, co hráli v první i ve druhé lize, mají hodně odchovanců, což se projevilo loni i teď. U nás to bylo podobné, jaro ve druhé lize jsme měli povedené, devět výher, přišli noví hráči do základu jako Zavoš (Pavel Zavadil – pozn. red.), tým měl sebevědomí a taky štěstí, když jsme vyhráli v Plzni,“ porovnával Lutonský.

Zbrojovka Brno - Bohemians 1905
Soužení Zbrojovky: tým hraje bez mozku i druhé vlny

Hanáci se také do nejvyšší soutěže vrátili ve velkém stylu, když vyhráli v Mladé Boleslavi a doma porazili Liberec. Až ve třetím kole podlehli v Plzni 0:1. „Mají formu, daří se jim, jsou tam kvalitní hráči, kteří prošli mládežnickými reprezentacemi jako Chorý. Největší zbraň je jejich aktuální rozpoložení a sebevědomí, začátek se jim povedl, což ho ještě upevní,“ řekl Lutonský.

Rozpoložení obou soupeřů se nyní nachází zcela na opačných pólech, protože brněnský celek doma prohrál s dalším nováčkem Baníkem i ve Zlíně, připsal si jediný bod za domácí bezbrankovou remízu s Bohemians 1905. „Je to spíš takový impulz pro určitou motivaci, zalarmování týmu, aby v nejbližších kolech do repre pauzy udělal co nejvíce bodů. Z tohoto pohledu bude zápas o to těžší,“ nepodceňoval hosty trenér Sigmy Václav Jílek.Pro zvětšení klikněte.Zdroj: DENÍK

DOMÁCÍ VÝHODA

Roli favorita se hanácký trenér vyhýbá, přestože Olomouc doma s Brnem neprohrála v posledních jedenácti ligových zápasech od srpna 2002. „To je spíš otázka pro sázkové kanceláře než pro mě, jestli jsme nebo nejsme favorit. Možná jsou po těch dobrých výkonech a výsledcích v úvodních kolech zvýšená očekávání, ale nějak si to nepřipouštím. Hrajeme domácí utkání a chceme bodovat naplno,“ vyřkl Jílek.

Zatímco Zbrojovka se krčí na předposlední patnácté pozici, Sigmě patří v tabulce třetí příčka za Plzní a Slavií. „Zápas má prvek derby, je to velice blízko, takže předpokládám, že bude mít dobrou kulisu. Náš cíl nemůže být nic jiného než bodový zisk,“ pravil brněnský kouč Svatopluk Habanec.

Ilustrační foto
V dopravním uzlu u zoologické zahrady vzniknou veřejné toalety. Budou zdarma

Zbrojovka před pěti lety přišla právě ve čtvrtém kole o neporazitelnost až překvapivým způsobem, když doma po odevzdaném výkonu podlehla Jablonci 1:4. Připraví podobně smutný večer Hanákům? „Jedeme do Olomouce vyhrát,“ pravil čtyřiadvacetiletý Lutonský.