Brněnský střelecký půst trvá již 280 minut. „Je to o štěstí a záleží na jednom gólu. Až to kdokoli protrhne, budou branky padat dál. Jde spíš o psychickou deku, gól nám všem pomůže v hlavách,“ soudí brněnský forvard Řezníček, který si v aktuálním ročníku připsal čtyři přesné zásahy.

Tento týden kouč Zbrojovky Svatopluk Habanec ordinuje svým svěřencům víc střelby. „V tréninkovém procesu klademe důraz na větší soustředěnost hráčů. Nestačí jen vystřelit, aby si připsali střelu. Střelba je od toho, abychom dali gól,“ podotýká trenér.

Jeho svěřenci ve všech třech remízových duelech soupeře přehrávali, proti Slovácku, Bohemians 1905 i Hradci Králové se dostávali do šancí, jenže v koncovce pohořeli. S tím už trenér moc nesvede… „Bičem mlátit hráče nelze, jako dvanáctý hráč na trávník taky vběhnout nemůžu,“ povídá v nadsázce.

Jenže i přes ofenzivní hru od diváků na stadionu slyší, že Brno snad remizuje schválně. „Tomu se musím smát. Na podzim jsme v některých utkáních byli rádi za remízu, teď jsou za ni rádi soupeři. Trochu se to otočilo, ale víme, že jsme měli mít minimálně o čtyři body víc, což nás mrzí,“ posteskne si Habanec.

Fotbalisté Zbrojovky některé příležitosti zakončili zbrkle. „Určitě potřebujeme klid, aby to tam spadlo, ale záleží na situaci. U Ládi Krejčího v Hradci to chtělo klid, naopak Vrašťa vše udělal dobře, akorát trefil tyč,“ srovnává Řezníček.

Stoper Lukáš Vraštil měl v Hradci Králové největší šanci, ale neprosadil se. „Zpevnil jsem se, uklidnil a přesně jsem věděl, co chci udělat. Bohužel jsem trefil tyč,“ lituje obránce.

Na jaře zatím na branku čeká také třetí nejlepší střelec soutěže Michal Škoda, který dal na podzim deset branek. V Hradci Králové nehrál kvůli trestu za žluté karty, v neděli už může naskočit na hřišti druholigové Opavy, kde Zbrojovka patnáct minut po poledni rozehraje čtvrtfinále Mol Cupu. „Chceme postoupit, je to výborná šance, jak se někam dostat. Když tam vstřelíme nějakou branku, můžeme si to přenést do ligy,“ nabádá Řezníček.

Autoři branek v prvoligovém ročníku 2016/2017
Michal Škoda – 10 gólů
Jakub Řezníček – 4 góly
Jakub Přichystal – 2 góly
Jan Polák, Lukáš Vraštil, Alois Hyčka – 1 gól
Autoři branek v Mol Cupu 2016/2017:
Jakub Řezníček – 3 góly
Michal Škoda, Franci Litsingi, Lukáš Vraštil, Stanislav Vávra, David Pašek, Alois Hyčka – 1 gól
Pozn.: hráči vyznačení kurzívou už klub opustili.