Ve čtvrtek potřebovala, aby Ostrava v Praze zvítězila, jinak titul brala Slavia. „Volali jsme klukům do Ostravy, aby nám ještě pomohli, ale všichni už měli dovolenou, takže zápas odehráli s mladíky," zmínil Vávra.

Stříbrná příčka ale pro tým výrazné zklamání nepředstavuje. „Druhé místo je krásné. Vždyť tým se úplně obměnil, na začátku sezony o sobě kluci vůbec nevěděli a trvalo dlouho, než jsme se sehráli. V sestavě se za čtyřicet zápasů protočil obrovský počet hráčů," poznamenal trenér Richard Dostálek.

zbrojovka v lize
Konečné umístění: 2.

Bilance: 40 utkání, 26 výher – 6 remíz – 8 porážek, skóre 82:42, 84 bodů

Nejlepší střelci:
21 – Stanislav Vávra
8 – Tomáš Kunc
7 – Daniel Přerovský
5 – Tomáš Brigant, David Jukl

Dává tedy opakované umístění na špičce tabulky Juniorské ligy Zbrojovce dobré naděje do budoucna? „To se teprve ukáže. Momentálně ale nevidím nikoho, kdo by hned naskočil jako stabilní hráč do ligového áčka," hodnotil Dostálek.

Šanci už v závěru uplynulého ročníku nejvyšší soutěže dostal právě Vávra, který se s 21 brankami stal králem kanonýrů Juniorské ligy. „Jsem rád, že jsem to dokázal, ale mrzí mě, kolik šancí jsem ještě neproměnil," povídal sebekriticky dvacetiletý forvard.

Do letní přípravy s prvním týmem brněnského klubu se ale někteří fotbalisté určitě zapojí. Podle kouče šanci dostanou brankář Vlastimil Veselý, záložníci Tomáš Kunc s Janem Sedlákem a šutér Vávra. „Nevím, kolik jich přesně bude, ale příprava na novou sezonu bude hrozně krátká. Nebude moc velký prostor k přesvědčování trenéra. Kluci musejí přijít a hned ukázat, co v nich je," vysvětlil Dostálek.

Hráče čekají další nové poznatky ke vstřebání. „Nejvyšší soutěž je daleko víc takticky svázaná," upozornil kouč.

Ostrou zkušenost s dospělým fotbalem za sebou má zmíněný Vávra, který si zahrál v posledním kole první ligy 21 minut při vítězství 1:0 s Jabloncem. „Když v juniorce udělám chybu, soupeř ji vždy nepotrestá. Ale když ji udělám v první lize, tak skoro vždy," srovnával soutěže.

V příštím roce se kádr juniorského celku opět rapidně obmění. Zůstat má možná jen pět fotbalistů. Účastníků má být o jednoho víc. „Uvažovalo se až o osmadvaceti týmech, ale to už by podle mě vznikl paskvil," netěšilo Dostálka rozšíření.