Přesto se jeho zranění, které si přivodil na konci září v Olomouci, hojí dobře. „Jde o zlomeniny poblíž páteře, takže jsem se trochu bál a mám radost, že jde léčba podle plánu. Kůstky srůstají, nebolí mě to, ale nesmím ani vyklusávat. Do konce podzimu mám stopku. Domluvili jsme se, že začnu s tréninkem už v prosinci a budu bez dovolené," pronesl brněnský útočník.

Oslavu včerejších pětatřicátých narozenin mu tak zpříjemnili především fanoušci Zbrojovky. „Po zápase s Duklou jsem od nich dostal šálu a dort, což pro mě ještě nikdo neudělal a moc jim děkuju. Dokonce pro mě jeden z fanoušků vytrhl sedačku, kterou za něj klubu klidně zaplatím," usmál se Švancara.

Jenže absence pětigólového střelce se začíná projevovat. V posledních dvou kolech Zbrojovka neskórovala, proti pražské Dukle nevyslala přímou střelu na branku.

Chybí góly

Zkušeného forvarda zatím nikdo nenahradil. „Švancara je zkušený hráč a jeden z nejtechničtějších útočníků v lize. Umí podržet balon, neustále na sebe váže jednoho až dva hráče. Chybí nám, ostatní útočníci jsou spíš druholigoví," kýval brněnský sportovní ředitel Zdeněk Kudela.

Švancarovy kvality vyzdvihuje také jeden z nejzkušenějších stoperů nejvyšší soutěže Petr Lukáš z Teplic. Ten proti němu nastoupil ve druhém letošním kole a odvetou na Stínadlech uzavře Zbrojovka podzimní část sezony. „I ve svém věku patří k nejlepším útočníkům ligy. Je gólový i kreativní, připravuje šance ostatním. Těžce se brání a Brno na něj spoléhalo," podotkl obránce.

Zbrojovce se sice povedl nákup s Milanem Škodou, jenže i jemu vpředu schází hračička Švancara. Proti Dukle nastoupil Milan Jurdík, ale o přestávce jej trenér Čuhel stáhl. „V přípravě vypadal dobře, ale zatím mě jeho výkony zklamaly. Posledních čtrnáct dní sice šel nahoru, jenže duel s Duklou nezvládl. Možná se ve Spartě uspokojil," mrzelo Kudelu.

V předchozích duelech nastupoval na hrotu Milan Halaška, jehož vyřadilo zranění. „To je typ do otevřené obrany a se zkušenostmi, jeho chvíle přijdou," doufal ředitel.

Do konce podzimu se Zbrojovka musí obejít také bez obránce Martina Husára, který v neděli nedohrál. „Nejspíš si natrhl vaz v kotníku," doplnil Kudela.