Věřil jste, že poslední standardní situace skóre změní?

Jasně, člověk musí věřit do poslední chvíle. Už napoprvé, jak to Zavoš (Pavel Zavadil – pozn. red.) dával, jsem věřil, že se můžu prosadit. Bohužel se mi to nepovedlo, ale odvrácený balon Zavoš krásně vrátil levou. Aspoň se to podařilo.

V úvodu utkání jste měli velké šance, ale neproměnili jste je a přišel karvinský gól. Jak ovlivnil utkání?

Prvních dvacet minut jsme Karvinou tlačili a měli nějaké šance, ale pak jsme od toho způsobu hry úplně upustili. Věřili jsme v přestávce, že druhou půli rozhodneme, hostům budou docházet síly, protože měli těžký zápas v poháru. Jenže jak dostaneme gól, je to špatné, pak už výsledek bohužel honíme.

Trenér Svatopluk Habanec měl v přestávce důrazný projev, jenže hned po návratu na hřiště jste dostali gól…

Je jasné, že v takové pozici musí trenér trošku zvýšit hlas, aby nás naburcoval, protože jsme hráli o všechno, potřebovali jsme za každou cenu vyhrát. Ale že dostaneme za dvě minuty gól? Nevím… (nechápe)

Když se Karviná zatáhla, vypadali jste při jejím dobývání bezradně. Cítili jste to tak?

Je to trošku zmar. Věříte, že dáte nějaký gól, snažíte se tam dostat, ale nedaří se vám a balony končí na první hráčích. V hlavě trošku povolujete, aspoň, že jsme zvládli bod, ale je to málo.

Přes zimu musíte posílit?

Možná nějaké změny budou, ale spíš se zeptejte vedení. I kdyby žádné nebyly, tenhle tým má na to, aby se pohyboval v první půlce tabulky. Musíme přes zimu dobře pracovat.

Máte obavy při pohledu na tabulku?

Jasně, že mám obavu, jsme už pár zápasů takhle pod tlakem, samozřejmě tabulku vidíme. Jsme chlapi, musíme do toho jít bojovně a věřit, že to zvládneme. Kdybychom teď byli odevzdaní, že už nemáme o co hrát, je to nesmysl. Tabulka je našlapaná a ještě v tuto chvíli nesestupujeme, druhá polovina sezony rozhoduje.