Lavičky i kašna jsou beznadějně obsazené. Na trávníku posedávají skupinky fotbalových nadšenců. Nad pivem důrazně komentují výkony reprezentantů na promítacím plátně. „Musíme postoupit," prohlašuje ještě po prvním poločase David Otoupalík.

V druhé polovině zápasu však podle diváků Češi neměli šanci. „Turkům nestačí rychlostí, jsou nesoustředění a mají špatnou defenzívu," popisuje s rozhořčením Brňan Jiří Záviš.

České fotbalisty mnoho diváků podporuje již od počátku mistrovství. „Na prvním zápase jsem byl přímo ve Francii. Lepší atmosféru jsem snad nezažil," vzpomíná Otoupalík. O tom, že se zápas veřejně promítá na Moravském náměstí, se však dozvěděl pouze náhodou.

S tím souhlasí i další místní fanoušci. „Sledovat utkání venku je o moc příjemnější, než někde v zakouřené hospodě u malé obrazovky," hodnotí Petr Svoboda.

Výraznou část návštěvníků tvoří také ženy. „Přišla jsem s přítelem a kamarády. Když hraje Česká republika, sleduji každý zápas a baví mě to," usmívá se Brňanka Michaela Alexová.

MARKÉTA CHUMCHALOVÁ