Celek z města Pao-ting hraje čínskou druhou nejvyšší soutěž. „Ve středu jsem dal souhlas, aby hráčští agenti Jiří Stejskal s Pavlem Zíkou jednali o konkrétních podmínkách angažmá. Dělá se maximum, aby záležitost dopadla do úspěšného konce," potvrdil majitel Zbrojovky Václav Bartoněk.

Megalomanským nabídkám z Číny v poslední době nekonkurují ani největší světové kluby. Finančně si polepší také hráč. „Těsně před tréninkem mi o zájmu řekl majitel. Pro mě i pro klub by to bylo zajímavé. Jestli to vyjde, všichni budou spokojení," sdělil Škoda.

Psali jsme => Pořád můžu odejít i zůstat, říká brněnský útočník Škoda

Jasné je přinejmenším to, že rozhodnutí padne do úterý. Na konci února totiž vyprší přestupní termín. „Nemáme přehnané požadavky. Sdělili jsme kategoricky svoje představy na základě zdravého rozumu a dali jsme plnou moc hráčské agentuře, aby se proces nekomplikoval, nevstupujeme do něho. Je to v rukách agentů a podle poslední informace se jedná o konkrétních podmínkách hráče, už nejde ani tak o nás," líčil Bartoněk.

Přetěte si zde => Last minute posila. Ofenzivu Zbrojovky doplní Tashchy s osmi starty v Bundeslize

Za nejlepšího střelce podzimní části soutěže může klub získat tučné odstupné, ale částku nezveřejnil. „Jednání zásadně není o extra pozitivním dopadu ekonomiky, na druhou stranu jde o standardní finanční náhradu, jakou za českého hráče lze dostat, když máte přízeň štěstěny. Z Michala cítím, že to chce absolvovat, nebudeme proti tomu stavět bariéry," podotkl klubový boss.

Osmadvacetiletý Škoda na podzim nastřílel deset branek a táhl Zbrojovku. Mezi vážnými zájemci o jeho služby se objevily například německé Erzgebirge Aue a v poslední době ruské kluby Orenburg s Machačkalou. „Když jsem začal přípravu, věřil jsem, že přestup vyjde. Bylo to blízko, jenže nic nedopadlo. Ve středu už jsem říkal, že na to kašlu a nebudu nic řešit. Jestli tohle vyjde, budu jedině rád, ale to jsem si myslel už o Aue či Orenburgu," pravil Škoda.

Zavadil pokračuje
Zbrojovka počítá nejméně na další dva roky s tvořivým záložníkem Pavlem Zavadilem. „Do dvou, tří týdnů se setkáme nad konkrétními prvky v hráčské smlouvě, ale už jsme si plácli, že další dva roky tady jako hráč bude," řekl majitel brněnského klubu Václav Bartoněk.

V létě vábil čínský klub také jeho bratra Milana, útočník pražské Slavie však nakonec zůstal. „Čína mě vůbec nenapadla, určitě ji chci zkusit. Zamyslel jsem se, jak by to bylo s rodinou, mám dvě malé děti. Nějakou dobu bych tam byl sám, ale myslím, že bychom se s tím srovnali," uvažoval brněnský forvard.

Na sobotní utkání s Libercem se připravuje se Zbrojovkou, klub přitom už získal náhradu, když přivedl třiadvacetiletého ukrajinského fotbalistu Boryse Taščiho z VfB Stuttgart. „Zatím tu Škoda je a chystáme se, jako by se nechumelilo. Počítám, že k dispozici bude, na druhou stranu jsem rád, že jsme okamžitě reagovali na možnost přivést Boryse, který zvýšil konkurenci," doplnil brněnský kouč Svatopluk Habanec.