Zájem o něj už jeví například kluby z Německa či Polska a dá se očekávat, že se jich přihlásí víc. „Je nejlepší střelec ligy a bylo by s podivem, kdyby o něj zájem nebyl, ale k žádnému ofi-ciálnímu jednání nedošlo, takže považuji hráče nachystaného do přípravy," pravil brněnský kouč Svatopluk Habanec.

Po útočnících bývá tradičně poptávka a kvalitních se na trhu pohybuje nedostatek. „Škoda musí být dobré zboží, když dá deset gólů v české lize, ale je otáz-ka, jestli v daný moment na trhu někdo z top týmů hledá útočníka. Je mu osmadvacet, což už znamená hraniční věk, aby přestoupil do zahraničí. Zimní přestupní období berou kluby spíš jako doplňovací, když se jim někdo zraní," popsal hráčský agent Ondrej Chovanec.

Fenin poradcemNěmecká média uveřejnila zprávu, že fotbalista Martin Fenin, který se na podzim připravoval s juniorkou Zbrojovky, pomůže třetiligovému německému Magdeburku s vyhledáváním talentů. To ovšem nic nemění na tom, že zimní přípravu zahájí s prvoligovým týmem Brna. „U nás ho všichni mají za darebáka, ale v Německu je Fenin neustále pojem. Protože má kontakty, může se Magdeburku zmínit o zajímavých českých hráčích, ale jde o neformální pomoc," řekl brněnský kouč Svatopluk Habanec.

V případě konkrétní nabídky bude rozhodující, zda se domluví kluby. „Při vší úctě hraje v Brně, které na tom není v tabulce nejlíp, a většinou si kluby v zahraničí něco připlatí, pokud hráče kupují už z prověřeného týmu, který bojuje o titul nebo pravidelně hraje v evropských soutěžích. Pokud pro něj vidím nějaký trh, tak spíš Turecko. Je to o reálné ceně, kterou za něj klub může chtít, v jejich očích mají hráči někdy větší cenu, než je jejich skutečná," doplnil Chovanec.

Škoda na podzim navázal na povedené jaro, kdy se trefil pětkrát a vyhlíží posun v kariéře. „Poslední rok byl dobrý a chci toho využít, ale samozřejmě záleží na ostatních klubech. Když žádná nabídka nepřijde, nedá se nic dělat a musím dát deset gólů znovu na jaře. Ale přišlo by mi líto, kdyby se nikdo neozval," sdělil vysoký forvard.

Jenže když si jej někdo vyhlédne a Zbrojovka na volání o uvolnění uslyší, přijde o možný jarní trumf v boji o záchranu. „Jde také o stránku ekonomiky a bylo by asi hodně zvláštní, kdybychom nezvážili a případně nerealizovali velice lukrativní nabídku. Nenechává mě to chladným, ale jakmile se nic oficiálního neděje, nebudu dělat závěry," uvedl kouč Zbrojovky.

Bez gólového přídělu Škody by se Brno krčilo ještě níž než na čtrnácté příčce. „Není v komfortní situaci a těžko se majitel zbaví desetigólového hráče, který by dal třeba pět gólů na jaře, a kvůli tomu sestoupí. Nechci malovat čerta na zeď, spíš si myslím, že ho neprodá. Já bych se tomu v jeho kůži bránil asi zuby nehty," nabádal agent.

Takže otázka zimní pauzy bude, kolik kdo za útočníka Škodu předloží. „Kdyby byla nabídka, která se nedá odmítnout, samozřejmě ho člověk prodá, ale nevím, zda taková může přijít za osmadvacetiletého hráče. Nedokážu si představit, že majitele Zbrojovky posadí na zadek třeba čtyři sta tisíc eur," odhadoval Chovanec sumu přes jedenáct milionů korun.

Jenže Škoda po tak povedeném roce třeba už další příležitost k velkému přestupu nedostane. „Záleží opravdu na nabídce, z jaké bude země, díval bych se na ni po fotbalové, finanční i životní stránce. Pokud nic nebude, zůstanu v Brně a na jaře se pokusím podávat takové výkony, abychom se zachránili," dodal brněnský útočník.