Brno dalo z první vážnější akce branku a pak se jen bránilo. K bodovému zisku mu stačila jediná povedená střela mezi tyče za devadesát minut řádné hrací doby, plus nastavený čas. „Jsem spokojený, protože bod je pro nás velmi dobrý. První poločas hrála Sigma vynikající fotbal. Tak proti nám v této sezoně ještě nikdo nehrál.

S nasazením, agresivitou, rychle dopředu. Byli jsme pomalejší a dělali hodně faulů. A Olomouc má standardky strašně silné. Po jedné z nich vyrovnali,“ řekl trenér Brna Petr Uličný. Jeho týmu pomohlo to, že šel do vedení. „Venku musíte dát gól, abyste mohli pomýšlet na dobrý výsledek. Nakonec to bylo jedna jedna a musím být spokojený, protože navíc jsme neměli. I když ve druhém poločase už se tolik Sigmě nedařilo. Ale sebekriticky musím říct, že to pro nás je velice cenný bod,“ podotkl Uličný.

To trenérovi Psotkovi moc veselo nebylo. Ztratil doma dva body. A zbytečně, i když Sigma hrála proti silnému Brnu. „První poločas jsme začali aktivně, tak, jak jsme chtěli. Bohužel nás zase přibrzdila inkasovaná branka. Zase jsme to soupeři nachystali tak, že byl rozjetý do kombinace. Pak přišla hluchá pětiminutovka, ale potom to bylo v naší režii. Měli jsme tam obrovské šance, třeba Ordoš nebo Melinho,“ řekl Psotka. Po přestávce měl olomoucký tým stále míč na noze, ale do vyložených šancí už se dostat nedokázal. „Ve druhém poločase bylo dobrých tak ještě deset minut. Pak už jsme hodně spěchali, hodně jsme všechno chtěli řešit rychle. Míš jsme nepřidržely a pak nám chyběly síly. Je to pro nás ztráta, i ten výsledek, i výkon mohl být lepší, především ve druhém poločase,“ podotkl Psotka.

Čtyři zápasy v řadě v lize je olomoucký tým bez vítězství. Proč? „Nejsme produktivní. Do šancí se dostaneme, ale nemůžeme očekávat, že budeme dávat Brnu tři branky. Tentokrát jsme tam druhý gól nedotlačili. Žádná krize to není, samozřejmě není dobré, že jsme nevyhráli. Ale výkon nás pořád drží v dobré náladě,“ dodal Psotka.

Náladu mu zvedl na pozápasové tiskovce brněnský trenér Petr Uličný. Podal mu ruku se slovy: „Jseš sice o čtyřicet let mladší, ale tykej mi. Já su John“.