Že se zápasy musejí dohrávat až do posledního hvizdu rozhodčího, se v sobotu přesvědčili fotbalisté Znojma. Prvoligový nováček ztratil těsné vedení 1:0 na hřišti ostravského Baníku až v devadesáté minutě, kdy skóre utkání srovnal domácí útočník Davor Kukec. „Zaplaťpánbůh jsme se rvali až do konce," oddechl si ostravský trenér Martin Svědík.To naopak nepředvedli Jihomoravané, kteří si místo plného zisku odváží jen bod za remízu 1:1. „Cítíme zklamání. Měli jsme zvítězit. Zbytečně jsme přišli o body," mrzelo znojemského brankáře Vlastimila Hrubého.

Chybělo necelých šedesát vteřin do konce řádné hrací doby, když Baník zahrával roh. Míč ve vápně propadl až ke Kukecovi, který se dostal na hřiště po dvouměsíční absenci až na poslední 25 minut. Chorvat si balon ještě potáhl a nedal Hrubému šanci. „Chybovali jsme už před rohem, když jsme míč neodkopli a místo toho nabídli soupeři standardní situaci. A pak si centr necháme spadnout mezi hráče a Kukec si ještě dovolí udělat kličku. V devadesáté minutě už toto musíme odkopat," zlobil se znojemský brankář.

A mohlo být ještě hůř, když ochromená obrana Jihomoravanů nabídla domácím ještě v nastavení velkou šanci. Fantišovo sólo ale zlikvidoval Hrubý. „Je smutné, že jsme nezískali tři body, chybělo k tomu dřív vstřelit gól. Nakonec můžeme být rádi aspoň za remízu," uvedl ostravský forvard Dominik Kraut.

Po třítýdenní reprezentační pauze vstoupilo opět do ligového kolotoče lépe Znojmo, které naposledy porazilo 2:0 Mladou Boleslav a připsalo si premiérové prvoligové vítězství. V sobotu se ve 37. minutě dostalo do vedení, když využilo také roh díky obránci Josefu Hnaníčkovi. „Třicet minut jsme byli lepší. Poslední čtvrthodinu první půle jsme ale nehráli nic. Zalezli jsme a byli jsme ustrašení, gól byl toho důsledek," všiml si Kraut.

Po změně stran Ostrava zvýšila tempo a měla několik šancí na srovnání. Stejně tak i nováček si mohl těsný náskok pojistit, když v dobrých příležitostech neuspěli Vašíček ani Okleštěk. „Fotbal se hraje na góly a v dohrávání brejků jsme zklamali. Hrát na 1:0 je těžké, což se potvrdilo," uvedl znojemský kouč Leoš Kalvoda.

V jeho sestavě se v první lize poprvé představila nová posila obránce Martin Hudec. „Až na jedno zaváhání zápas zvládl. Hlavně nám pomohl při hlavičkových soubojích," chválil si Kalvoda zkušeného beka.

Poslední Znojmo se po sobotě bodově dotáhlo na patnáctou Zbrojovku Brno. Ta má ale k dobru pondělní domácí utkání s Teplicemi.