Za třetiligový Slovan nastoupil v neděli při remíze 0:0 s rezervou Ostravy. „Formálně je ve Znojmě na hostování, takže při vzájemné farmářské spolupráci našich klubů nešlo o žádný problém, aby za nás nastoupil. Trénoval s námi už předchozích deset dnů,“ vysvětlil rosický trenér Karel Jarůšek.

Ten poslal čtyřiatřicetiletého útočníka, kterého v kariéře provází pověst problémového fotbalisty, na hřiště v 63. minutě. Odehrál ale jen necelých dvacet minut. Poté vystřídal kvůli drobnému zranění. „Upadl na rameno, ale je v pořádku. Nešlo o nic vážného. Na hřišti se za tu chvíli nestihl ani rozkoukat,“ uvedl kouč, který fotbalistu vedl dříve i ve Zbrojovce.

Po podzimním hostování ve druholigovém Znojmě a nečekaném „zmizení“ se Pacanda náhle objevil v polovině února v divizní Bystrci, kde usiloval o angažmá. Z plánované dohody ale před dvěma týdny sešlo a útočník se pouze individuálně připravoval. Ve hře byl i odchod do zahraničí.

Opět Bystrc

Svoje fotbalové umění vyzkoušel opět až o víkendu v dresu Rosic. Ani u nich ale pravděpodobně dlouho nezakotví. Podle zjištění Brněnského deníku Rovnost je ve hře opět příchod do druhého celku divize D. „Jsme s ním a jeho agentem opět v kontaktu. Víc budeme vědět koncem týdne,“ potvrdil opětovná jednání člen klubového vedení Bystrce Libor Danihelka.

Kromě Pacandy, který v nejvyšší české soutěži odehrál 216 zápasů, se sestava Rosic hemžila dalšími zkušenými fotbalisty. V záloze nastoupil na základě spolupráce se Znojmem záložník David Šmahaj, po jeho boku zase navrátilec Pavel Šustr. Obranu zpevnil Martin Živný.

Všichni čtyři hráči dohromady zasáhli do více než pěti set prvoligových bitev. „Byla pro mě čest vedle nich nastoupit, i když s Šustrem i Pacandou jsem si už v jednom týmu zahrál. Všichni odvedli svou práci dobře,“ řekl rosický obránce Jan Vítámvás.

„Premiéru“ si prožil i prošedivělý muž na střídačce. Jarůšek po sedmi letech vedl fotbalové mužstvo v soutěžním zápase. „Délka pauzy nehrála žádnou roli. Byl jsem na začátku stejně nervózní jako dřív. I výsledek se relativně povedl. Herně měl soupeř navrch,“ uznal kouč čtrnáctého celku tabulky.

LIGOVÉ ZKUŠENOSTI

Milan Pacanda (útočník, 34 let)

216 startů (Zbrojovka Brno, Sparta Praha, Zlín)

David Šmahaj (záložník, 30 let)

86 startů (Slovácko, Zlín)

Pavel Šustr (záložník, 37 let)

117 startů (Zbrojovka Brno)

Martin Živný (obránce, 30 let)

124 startů (Zbrojovka Brno)

Pozn.: hráči Rosic s odehranými prvoligovými zápasy, kteří nastoupili v nedělním utkání proti Ostravě B