Jihomoravané prohráli druhý ze tří jarních duelů a v tabulce jim patří čtvrtá pozice. Jenže stejně bodů mají i pátá Příbram a šesté Blanensko. „Když skončíme čtvrtí, budeme rádi, na víc letos ani nemáme. Myslel jsem si, že budeme o dost výš," krčil rameny brněnský kapitán Martin Švihálek.

Naopak Pardubice potřetí ze čtyř jarních střetnutí zvítězily a na sedmé příčce už ztrácejí na Brno jenom bod, odehrály však o utkání víc. „Musíme být nohama zemi. S Brnem jsme nebyli lepší. Hrajeme týmově a daří se nám. Plníme, co po nás chce trenér, a snažíme se jít tabulkou výš. Pardubice mají rozhodně na víc, než předváděly na podzim," prohlásil útočník Dominik Čáň, který Brnu vstřelil tři branky.

Brno na domácím hřišti v areálu Vysokého učení technického Pod Palackého vrchem nezvládlo úvod utkání, když po jedenácti minutách prohrávalo o dvě branky po trefách Davida Šimona s Čáněm. „Než jsme se rozkoukali, bylo to 0:2. Přistoupili jsme k úvodu klasicky laxně, hráli jsme splašeně. Pardubice se soustředily na brejky, což jim stačilo, ale hrály dobře," uznal Švihálek.

Do přestávky aspoň snížil Tomáš Pospiš, jenže po čtvrt hodině druhého poločasu ztráceli domácí čtyři góly. Vedení navýšili Jiří Beran, Jan Rosůlek a podruhé člen reprezentační jedenadvacítky Čáň. „Nechali jsme si dát hloupé góly, dělali jsme zbytečné chyby. Až za stavu 1:5 jsme trošku zapnuli, dokonce jsem myslel, že duel otočíme. V závěru jsme hráli hodně vytaženě, jenže jsme udělali hrubku a dostali šestý gól," pronesl Švihálek.

Brněnské vzepření odstartoval dvěma zásahy za tři minuty český reprezentant Patrik Levčík, osm minut před koncem snížil na rozdíl jediné branky David Presl. Čtyři minuty před koncem však zkompletoval hattrick pardubický Čáň. „Myslel jsem, že s vedením o čtyři góly utkání ukopeme, ale hrozně jsme se zatáhli. Brno dalo na 4:5, pak jsem však dojel gólmana a dal jsem na 6:4, což už jsme udrželi," uvedl hostující kanonýr.

Oba aktéři utkání se shodli, že rozhodující zásluhu i na druhém pardubickém triumfu ve vzájemných utkáních měl gólman Vlastimil Mičjan, který se v pondělí vrátil z reprezentační akce v Anglii. „Chytal fakt výborně. Dali jsme snad čtyři břevna, ale vesměs na něj míče vyrážel. Hosté na nás hráli šikovně, přesto mohlo utkání skončit aspoň remízou," pravil ostřílený český reprezentant Švihálek. „Brno mělo docela dobrou sestavu a upřímně nás hlavně ve druhém poločase přehrávalo, ale výborně zachytal Vlasta Mičjan. Dobře jsme presovali a dávali góly z brejků," doplnil jeho slova Čáň.

Brno – Pardubice 4:6 (1:2)

Branky: 14. Pospiš, 47. a 50. Levčík, 52. Presl – 11., 45. a 56. Čáň, 9. Šimon, 36. Beran, 40. Rosůlek. Rozhodčí: Denev – Moder. ŽK: Ružička, Čáň, Šimon (všichni Pardubice).

Brno: Marek Gruber – Čeněk Cenek, Jakub Šenk, Patrik Levčík, Tomáš Prokeš, Michal Mareš, Jan Havel, David Presl, Martin Švihálek, Josef Havel, Tomáš Pospiš

Pardubice: Vlastimil Mičjan – Jiří Beran, Dominik Čáň, Jan Šlégr, Jan Rosůlek, Zdeněk Dušek, David Šimon, Jan Růžička, Jiří Černohubý, Jonáš Klír