Touto otázkou bombarduje své tatínky několik chlapců pobíhajících s dresem švédského útočníka. Musejí se však bez něho obejít. „Momentálně nemám k dispozici tolik profesionálních hráčů. Někteří reprezentovali svou zemi na mistrovství Jižní Ameriky, další mají prodlouženou dovolenou. Vzali jsme s sebou hráče, s kterými můžu teď počítat a mladé talenty z naší akademie," osvětluje trenér úřadujících mistrů Francie a kapitán mistrů světa z roku 1998 Laurent Blanc.

Ve skupině Pařížanů se přesto dá napočítat deset členů prvního týmu, který ihned po příjezdu mizí fanouškům z dohledu a míří na rozcvičku do tělocvičny sousedící se stadionem. Až po půl hodině vyběhnou na hřiště. „Je tady Lucas Moura a Thiago Motta," rozpoznává rakouský mladík nejznámější hráče kádru.

Na trávníku předvádí fotbalisté prvky moderního fotbalu. Cvičení zaměřené na přihrávky pod tlakem s jedním dotykem udivují přihlížející. Na hráčích PSG je vidět precizní práce s míčem. „Mají perfektní zpracování a hlavně dělají vše v rychlosti," hodnotí čeští přiznivci fotbalu, kteří se přijeli podívat na evropský velkoklub. Městečko Laa na der Thaya se totiž nachází na českých hranicích, zhruba třicet kilometrů od Znojma.

Do tréninku se zapojuje i hlavní trenér Blanc, který se přesunuje k brankářům. „Vyhovuje mi, že si je mohu sám prověřit a vystřelit na ně," říká kouč týmu dotovaného Katařanem Nasser Al-Khelaifim.

Právě první posila Paříže v letním přestupovém období se hned ukazuje v dobrém světle. Neměcký brankář Kevin Trapp, který se připojil k Pařížanům v den svých pětadvacátých narozenin z Frankfurtu, ve hře osm na osm hráčů trápí nové kolegy. V tomto cvičení se mísí povedená technická zakončení s důrazným přístupem buldoka z Pobřeží Slonoviny Serge Auriera.

O pár desítek fanoušků víc si získává pařížský klub autogramiádou po tréninku. Fotbalisté jejich podporu vyhlížejí před novou sezonu. Nechtějí totiž jen francouzské trofeje, ale i úspěch v milionové Lize mistrů.

PETR MUSIL