Bývalý prvoligový brněnský fotbalista sice stále patří Rohrendorfu, který hraje čtvrtou rakouskou soutěž, jenže na podzim kvůli zranění achilovky zasáhl jen do pěti utkání. „V Rakousku mi naznačili, ať si najdu něco jiného, takže mě poslali na hostování. Měl jsem velké zdravotní problémy s achilovkou. Vrátil jsem se, abych vyzkoušel, zda jsem schopný běhat,“ říká technicky vybavený záložník.

Čtyřiatřicetiletý Partyš se domluvil s bossem Svratky Brno Pavlem Crhanem, že klubu pomůže k postupu do krajského přeboru. Registraci získal den před domácím derby se Slatinou, ve kterém vstřelil vítěznou branku na 3:2. „Jsem rád za gól, ke všemu byl i pěkný z rohu. Vyloženě jsem to trefil, míč mohl letět ze stadionu do řeky, naštěstí skončil v bráně,“ culí se boskovický rodák, který za Zbrojovku nastoupil v nejvyšší soutěži k 22 utkáním.

Teď si zvyká na I. A třídu, jejíž skupinu A vede Svratka s jednobodovým náskokem před Kuřimí. „Dva roky po sobě jsem postupoval a je to něco jiného než hrát o záchranu nebo v klidném středu. Každý zápas musíme vyhrát, všichni se na nás chtějí vytáhnout, soupeři zalezou, brání. Záleží jen na naší kvalitě,“ uvědomuje si.

Jenže Svratka disponuje silným týmem v čele s kapitánem a bývalým prvoligovým brněnským obráncem Martinem Živným. „Když jsme se potkali ve Zbrojovce, bylo mu asi dvacet a mně sedmnáct, dával mi největší kapky. Byl boss těch starších s Petrem Musilem a Karlem Kroupou. Kolikrát se k tomu ze srandy vracíme,“ usměje se.

V dresu Svratky nastupují i další zkušení hráči, například Josef Havel s Martinem Brůnou, kteří mají zkušenosti z první futsalové ligy. „Jsem z týmu nadšený. V přípravě jsme hráli po zemi, trenér chce hrát fotbal. Kvalitu máme velkou a chceme s takovým kádrem postoupit,“ sděluje Partyš, který šest sezon strávil v druholigové Opavě.

V létě se patrně vrátí do Rakouska, do Rohrendorfu v zimě zamířili bývalí prvoligoví hráči Martin Kuncl s Pavlem Malcharkem. „Můžu říct otevřeně, že Rakušanům nesaháme už ani na kotníky, hodně nás fotbalově předčili. Když seženu slušné angažmá, vrátím se tam. Nebudu zastírat, že kvůli penězům. Jinak zůstanu tady, mám takový svratecký trojbalíček, protože vedle hraní ještě trénuju mladší dorostence a taky jsem dostal práci,“ dodává záložník.