Pašek odehrál druhý poločas. „Spíš než kondičně se na mně projevila malá herní praxe. Ale nebylo to tak zlé, absolvoval jsem přípravu a přes Vánoce se připravoval individuálně," sdělil pětadvacetiletý záložník.

Brněnský odchovanec léčil přetržené vazy v kotníku. „Jsem rád, že jsem si místo běhání zase zahrál. Kotník vydržel a doufám, že už se mi zranění vyhnou," přál si Pašek.

V náročné zimní přípravě se ještě poraněné místo ozve, ale neomezuje jej. „Pracujeme v únavě, takže se někdy bolest objeví, není však pichlavá, dá se vydržet. Byl jsem na kontrolním vyšetření a kotník je v pořádku," ujistil.

V úvodním přípravném 
duelu poslal brněnský trenér Václav Kotal do každého poločasu různé jedenáctky. V první půli se přiblížil brance kapitán Zavadil, jehož pokus vyhlavičkoval z branky Rajnoch. Po přestávce šla Sigma do trháku zásluhou Buchvaldka a druhý gól přidal z penalty Chorý. „Šance byly na obou stranách a rozhodoval první gól. Měli jsme tutovku a mohli jsme vést, místo toho se z první větší příležitosti prosadila Olomouc," vracel se k duelu Pašek.

Brněnští fotbalisté mají za sebou úvodní náročný týden přípravy. „Trénujeme dvoufázově, ráno posilovna, odpoledne běhání či hřiště. Je toho dost, ale nedá se nic dělat, kondici musíme nabrat. Nevadilo by mi ani trénovat třikrát denně, jsem rád, že jsem zdravý," prohlásil Pašek. „Po tréninku si však rád odpočinu. Jen si pohraju se synem a v devět se spí," usmál se Pašek.

Sigma Olomouc – Zbrojovka Brno 2:0

Poločas: 0:0. Branky: 75. Buchvaldek, 85. Chorý (PK). Rozhodčí: Polák – Podaný, Mikyska. ŽK: 45. Caha (Ol.).

Sestava Zbrojovky – 1. poločas: Doležal – Avdič, Košťál, Jugas – Fall, Zavadil, Malík, Přerovský, Hyčka – Vávra, Moukanza.

2. poločas: Hladký – Buchta, Schuster, Šural – Pašek, Fischer, Sedlák, Sýkora, Slančík – Serečin, Klán. Trenér: Kotal.