Karmiotissa podlehla Ermisu 0:2 a zaznamenala čtvrtou porážku v řadě. Pašek tedy nepřišel do zrovna dobrého rozpoložení. „Zatím kluky jen sleduju. Musí se ještě doladit transferkarta. Chci hrát co nejdřív," hlásí odhodlaně brněnský odchovanec.

Z Brna jeho kroky mířily do kádru nováčka kyperské ligy. „Nabídku od stejného klubu jsem dostal už před rokem, když mi končila smlouva v Brně. Pak jsem si natrhl vazy v kotníku a sešlo z toho. Teď Karmiotissa projevila opět zájem a kývl jsem. Kdybych chvíli vyčkal, mohla přijít i jiná konkrétní nabídka, ale nechtěl jsem čekat," říká Pašek.

Na hřišti se potká i s krajanem Michalem Ordošem. Český útočník zamířil do Karmiotissy před půl rokem z olomoucké Sigmy. „Po příletu jsem ho navštívil a popovídali jsme si. Seznámil mě s tím, jak to tady chodí," popisuje Pašek.

V týmu ho čeká zajímavá směsice spoluhráčů. Za Karmiotissu nastupují Arménec, Srb, Černohorec, Slovinec či konžský fotbalista. „S angličtinou jsem na tom zatím prachbídně. Michal ji má o dost lepší. Dost mi pomáhá," oceňuje Pašek přístup spoluhráče.

OBĚD, PLÁŽ, TRÉNINK

Třiatřicetiletému Ordošovi se tamní režim v létě zamlouvá. Po obědě si zajde pláž a tréninky kvůli vysokým teplotám absolvuje až večer. Něco podobného čeká i hbitého záložníka. „Říkal mi, že je hodně spokojený. Tak uvidíme, asi na tom něco pravdy bude," usmívá se Pašek.

Rozdílné klima si pochvaluje hlavně nyní v zimním období. „Pro mě je lepší trénovat na přírodní trávě než na umělce. Prošel jsem si totiž několika problémy s kotníky, takže jsem na to trochu náchylný. Na druhou stranu jsem v Brně trénoval v bodech mrazu a teď v plus patnácti. Skok byl docela velký. Musím si zvyknout," uznává střelec deseti prvoligových gólů.

Na začátku roku se připravoval se Zbrojovkou stejně jako Matúš Lacko či Stanislav Vávra, kteří si hledají nové angažmá. Nyní naskočil Pašek na Kypru do rozjeté sezony. „I přes Vánoce jsem se udržoval. Něco mám natrénováno, ale ještě na sobě cítím manko. Takže musím kondici doladit. Po pár trénincích a zápasech to bude v klidu," věří univerzál na kraj hřiště.