Vyptával se vás už jablonecký trenér Jaroslav Šilhavý na informace o některých bývalých spoluhráčích?

Trochu se zajímal o herní systém, který s týmem praktikuje trenér Václav Kotal, ale nic detailního. Když jsme byli na soustředění v Rakousku, byla tam i Zbrojovka, takže trenéři se na ni šli podívat a informace mají.

Čekal vás při příchodu do jablonecké kabiny jako novou posilu nějaký tradiční rituál?

Je to skoro všude stejné. Nový hráč zaplatí něco do kasy, pak třeba připraví pohoštění. Měli jsme možnost udělat něco v Rakousku, ale času moc nebylo. Ještě mě asi nemine zpívání.

A co máte připraveného?

Už jsem se bavil s Lubošem Loučkou, že asi zazpívám Wohnouty a Svaz českých bohémů. (úsměv)

V přípravě jste naskočil do všech zápasů, ale někde i na pozici krajního obránce. Víte, na které místo s vámi trenér počítá?

Jednalo se jen o jeden poločas, kdy nemohli hrát oba naši leví beci. Jinak je moje místo na stoperu. Vzhledem ke konkurenci si ale vybírat nebudu, je lepší hrát, než sedět na lavičce.

Jablonec v létě přivedl i bývalé reprezentanty Tomáše Juna či Tomáše Hübschmanna a další posily. Cítíte tlak ze strany vedení na výsledky?

Zatím ani ne. Je jasné, že vzhledem k posilám se výsledky čekají. Musíme zvládnout dobře už první zápas se Zbrojovkou, začátek je vždycky strašně důležitý.

Vraťme se ještě do Brna. Sledoval jste letní změny v kádru?

Jistě, jsem na stránkách klubu každý den. Pořád jsem v kontaktu s Pavlem Zavadilem a Vencou Hladkým. O nových posilách vím. Kostra zůstala stejná, vzadu asi budou hrát zkušení Košťál se Schusterem. Trenér určitě zase hru víc vypiloval.

Je někdo, kdo vám z brněnské kabiny už teď schází?

Nejblíž mi byl Venca Hladký, ale strašně mi chybí David Pašek a jeho hlášky z filmů. Teď si to vynahrazuju s Lubošem Loučkou, vždycky nadhodíme něco z Dědictví aneb Kurvahošigutntag nebo Pelíšků. (smích)