STRANU VĚNOVANOU KRAJSKÝM FOTBALOVÝM SOUTĚŽÍM NAJDETE V ÚTERNÍM VYDÁNÍ DENÍKU ROVNOST.

Zářný příklad je bystrcký Jan Urban, který vstřelil už dvacet branek a vládne produktivitě přeboru. „Nepamatuju, že bych dal tolik gólů. Za sezonu jsem měl vždy nejvíc pět, šest,“ vzpomíná.

Jedenatřicetiletý fotbalista nastupuje v roli ofenzivního středopolaře a užívá si volnosti od trenéra Libora Danihelky. „Je to i jeho zásluha. Nežádá po mně, abych vypomáhal obraně, můžu si hledat místo a soustředit se na útočení,“ upřesňuje svoji roli Urban.

Původním povoláním záložník vévodí také střelecké tabulce A skupiny I. A třídy. Roman Syrový z Dobšic se letos radoval ze třinácti gólů. „Na jaře už hrává na hrotu s Pavlem Princem. Je to technický hráč, gólově se mu daří,“ hlásí dobšický předseda Dušan Spousta.

Celek ze Znojemska se chlubí i kanonýrem z obrany, zadák a kapitán týmu Jiří Záruba skóroval jedenáctkrát. „Je to skvělý hlavičkář, zhruba osm gólů dal ze standardek. V každé řadě máme hráče, který umí dát branku,“ libuje si Spousta.

Nečekaní lídři letošních střeleckých tabulek už si od spoluhráčů vyslechnou i narážky na svoje gólové počiny. „Trochu popichování tam z jejich strany je. Na jaře jsem zatím dal jen dva góly. Když teď spálím nějakou šanci, hned se mi smějí a říkají, že už mě ta moje forma asi opouští,“ usmívá se Urban.

Skórující záložníci
- Jan Urban (Bystrc) – 20 gólů v krajském přeboru
- Roman Syrový (Dobšice) – 13 gólů v A skupině I. A třídy
- Aleš Radmil (Veselí nad Moravou) – 12 gólů v B skupině I. A třídy
- Marek Spazier (Velká nad Veličkou) – 12 gólů v B skupině I. A třídy
- Zbyněk Rozkopal (Křenovice) – 12 gólů v B skupině I. B třídy