Osmadvacetiletý forvard připustil, že nabídku obdržel. „Není zatím co říct, nic jsem nepodepsal a soustředím se na poslední zápas se Slavií. Nabídku od Plzně však mám," řekl Deníku Rovnost.

Úřadující český mistr o nesmlouvavého bijce na hrotu útoku usiloval už po minulém ročníku, v němž Řezníček nastřílel třináct branek. Nakonec zůstal na jihu Moravy, kam přestoupil před dvěma lety z Mladé Boleslavi.

Zavadil se loučil s brněnskými fanoušky.
Konec špílmachrů v Brně. Po Poláchovi odchází Zavadil

O snaze plzeňského klubu získat brněnského útočníka informoval deník Sport, podle kterého už ve čtvrtek podstoupil lékařskou prohlídku. Jenže podle zjištění Rovnosti nechyběl Řezníček na čtvrtečním tréninku Zbrojovky. „Jakub je hráč Brna, má tady smlouvu a jde normálně trénovat. Víc k tomu zatím neřeknu. Podle deníku Sport byl Řezníček v Plzni už minulé léto," sdělil mluvčí Zbrojovky Martin Lísal.

Řezníček v Brně
Do Brna přestoupil útočník Jakub Řezníček před dvěma lety z Mladé Boleslavi. V loňské sezoně odehrál 29 utkání a vstřelil 13 gólů. V letošní zatím stihl o zápas méně a trefil se sedmkrát.

Plzeň údajně stojí také o kreativního záložníka pražské Sparty Aleše Čermáka či Ibrahima Traorého z Pobřeží slonoviny, který odehrál povedený ročník ve Zlíně.

Viktoria se odmítá k námluvám se Řezníčkem či jinými hráči vyjadřovat. „Soustředíme se na sobotní zápas s Jihlavou a nic dalšího nebudeme komentovat," reagoval plzeňský mluvčí Václav Hanzlík.

Západočeši stále mají šanci na obhajobu titulu, před posledním kolem ztrácí na vedoucí Slavii jen dva body. Pokud uspějí doma s Jihlavou, potřebují zaváhání lídra tabulky. Na Strahově se sešívaný celek v sobotu od pěti hodin odpoledne paradoxně postaví Zbrojovce v čele se Řezníčkem.

Pokud brněnský forvard po sezoně zamíří na západ Čech, dá se očekávat, že Zbrojovka nebude tratit. Určitě by potřebovala střelecky nadaného útočníka.

Karel Hanika.
Hanika už sedlá velký superbike. Akcelerace je masakrózní, usmívá se