Nejméně práce a nervů stál postup Líšeň, která si po sestupu z MSFL znovu zahraje divizi. „Vedli jsme už 3:0, soupeř snižoval z velice přísně nařízené penalty. Rozhodně jde o zasloužené vítězství," liboval si kouč Brňanů Bohumil Smrček.

Ten stejně jako trenéři Bystrce obtížně lepil sestavu. V ní se objevilo několik málo zkušených hráčů. „O to víc mám z výhry radost. O víkendu narazíme na Znojmo, na které mám za dvouleté angažmá krásné vzpomínky. Pro nás to bude svátek, i když soupeř je samozřejmě někde jinde," tvrdil Smrček.

Osm branek viděli diváci v Žebětíně, kde svůj duel odehrála Bystrc. Všechny ale padly až při penaltovém rozstřelu. „Šlo o vyrovnaný duel. My jsme měli víc šancí, ale hlavně ve druhém poločase byly Tasovice lepší," uznal kouč Bystrce Roman Kotol.

Spolu se svým kolegou Miroslavem Karpíšek poslal na hřiště také čtyři dorostence. „To byla nutnost. Ještě jsme nezískali nové posily. Věřím, že příští kolo už odehrajeme ve výrazně silnější sestavě," tvrdil Kotol před duelem s Kroměříží.

Jihomoravské derby a duel s divizním soupeřem zvládly i Bohunice, které se až napočtvrté radovaly z pohárové výhry. Boris Tonev k brance ze hry přidal i rozhodující penaltu a Hodonín vyřadil. „Jsem spokojený hlavně s výkonem. O výsledek nám zase tak nešlo. Z Hodonína, který měl v přípravě dobré výsledky, jsme měli respekt," pravil zkušený kouč Tatranu Luboš Kučerňák.

„Zápas jsme brali jako přípravu. My potřebujeme zvládnout začátek divize. Nám nejde o to, jestli si o zápas nebo o dva prodloužíme účast v poháru. Soustředíme se na mistrovskou soutěž. Druhý rok v divizi pro nás bude těžší," přidal po zápase, který nabídl jen dvě branky ze hry, diváky ale předvedená hra bavila.

předkolo poháru

Brněnské kluby v předkole Poháru české pošty

Pelhřimov – Líšeň 1:3 (0:2)

Branky: 78. Krtek (pen.) – 5. Micko, 44. Micko, 76. Milotinský

Bystrc – Tasovice 0:0, 5:3 pen.

Rozhodují penalta: Fousek

Hodonín – Bohunice 1:1, 2:4 pen.

Branky: 64. Svrček (pen.) – 33. Tonev, rozhodující penalta Tonev