Před začátkem exhibičního utkání se v sektoru domácích vlajkonošů rozvinula velká plachta se Švancarovou podobiznou, znaky dřívějšího Boby Brno a brněnské Zbrojovky. „Stál jsem na hřišti a pohled na choreo nikdy nezapomenu. Bohužel, v levé části se nám nepodařilo dostatečně roztáhnout znak Boby Brno. Ale opravilo se to zaplaťpánbůh včas. Snad jsme si při tak náročné akci mohli malou chybičku dovolit," bere Paruka zpětně menší nedostatek s úsměvem.

Všechny zúčastněné nadchla nejen devadesátimetrová plachta, ale i velké konstrukce písmen znázorňující Švancarovu přezdívku mercedes. „Chorea, co se děly v Praze nebo Ostravě, převyšují právě konstrukce přezdívky mercedes, to byl náš vrchol. Fotbalová asociace nám něco podobného na trávníku v životě neodvolí. Výhoda je, že jsme si mohli dělat v rámci mezí, co jsem chtěli," říká předseda sdružení Zbrojováci.

Hlavní koordinátor diváckého kotle měl napilno a podrobněji se na zápas musí podívat až zpětně. „Stojím většinou zády k hřišti. Musel jsem instruovat i lidi, kteří byli na fotbale poprvé a neví, jak to chodí. Z exhibice jsem neviděl skoro nic. Jen jeden gól, jak dával malej mercedes," hlásí věrný fanoušek.

Paruka i přes povedenou akci ještě plně nevěří ve výstavbu nového stadionu za Lužánkami. Jedno ví ale jistě. „Nepotřebujeme čtyřicetitisícové koloseum, stačí dvacet tisíc. Navíc je to zde specifické, a to si musí lidé při stavbě stadionu uvědomit. Projektantům se asi nebude hodit do krámu, že zabereme nejlepší místa na středu hřiště, ale ať někdo zapomene, že nás strčí někam za branku," mluví Paruka za ostatní fanoušky.

PETR MUSIL