„Pokud se to vezme z hlediska, že stabilně nastupovaly ročníky 1997, jsme s jejich výkonnostním posunem spokojení. Bohužel jsme ale na jaře nenavázali na dobré podzimní výsledky," uvedl brněnský asistent trenéra Tomáš Kolouch.

Statistiky juniorky
- Umístění: 7.
- Nejlepší střelec David Štrombach – 13 gólů 
(1. David Čapek – Sparta Praha – 24)
- Vychytané nuly: Jiří Floder – 4 nuly (1. Ondřej Kočí – Příbram, Lukáš Skalák – Teplice – 8)
- Hráč kola: David Štrombach, Tomáš Brigant, Pavel Sokol – každý 1×

V zimní přestávce Brno opustil klíčový útočník David Štrombach, jenž do svého odchodu vstřelil třináct branek. „David odešel do první slovenské ligy a s ním velký počet gólů, bohužel se nám jeho místo nepodařilo adekvátně nahradit. V závěru sezony se navíc někteří kluci zranili," řekl Kolouch.

Také brněnský záložník Pavel Sokol vidí problém ve výrazném úbytku vstřelených branek. „Nehráli jsme některá utkání zas tak špatně, ale neproměňovali jsme šance. V obraně jsme navíc občas udělali zbytečný kiks," hodnotil druhou polovinu sezony.

Kvůli nespokojenosti s výsledky se junioři s trenéry dohodli, že v posledních třech utkáních s Příbramí, Duklou a Teplicemi musejí získat sedm a víc bodů, anebo si zpáteční cestu ze severu Čech zaplatí sami. „Jelikož jsme udělali jen tři body, postihla nás pokuta," sdělil Sokol.

Přesto brněnského trenéra těší alespoň fakt, že se 
z juniorky prosadili mladí hráči mezi muže. „Do širšího kádru brněnského áčka se nám povedlo zabudovat Kubu Kučeru i Kubu Šurala. Další kluci odešli na hostování do druhé ligy či zmiňovaný Štrombach do Skalice na Slovensku, což je pro Brno obrovské plus," vyprávěl nadšeně Kolouch.