VYBERTE SI REGION

Posily Zbrojovky za éry Kudely? Nadpoloviční úspěch. Zavadil patří mezi klenoty

Brno – Slýchal to ze všech stran: Jen hráči bez angažmá, zadarmo, po zranění… Bývalý sportovní ředitel fotbalové Zbrojovky Zdeněk Kudela od svého nástupu do funkce v listopadu 2011 přivedl do brněnského celku 44 posil, které jeho důvěru splatily velmi odlišně. Deník Rovnost je podle jejich dlouhodobých výkonů rozdělil do čtyř kategorií.

9.10.2015
SDÍLEJ:

Pavel Zavadil.Foto: DENÍK/Drahomír Stulír

Ve dvou lépe hodnocených se nachází 26 fotbalistů, lze tedy usoudit, že Kudela měl šťastnou ruku v téměř šedesáti procentech případů. „Zbrojovka je za poslední roky průměrná až podprůměrná. Je to o penězích, Zdeněk je taky nikde nevyčaroval," mínil bývalý brněnský gólman Josef Hron.

Trumfové eso vytáhl Kudela hned v začátcích svého angažmá ve Zbrojovce, když v létě 2012 přivedl pozdějšího kapitána Pavla Zavadila. „Je to určitě jeho největší úlovek, dobře si jeho příchod pamatuju. Končil Václav Koloušek a klub hledal tvořivého záložníka. Zavadila jsem znal z Drnovic a věděl jsem, že ve Švédsku hrál pravidelně. Přišel původně na zkoušku, ale my jsme už za dva tréninky věděli, že bude super," vzpomínal Hron na příchod současného lídra týmu.Pro zvětšení klikněte.

Po letech trápení v ofenzivě poslední týdny naznačují, že Kudela letos v létě pro Zbrojovku našel i střelce, který přetaví ofenzivní snažení mužstva v branky – Jakuba Řezníčka. „Něco stál, ale pořád věřím, že Řezňa je pro Zbrojovku výborný nákup," prohlásil bývalý útočník Petr Švancara, který s Řezníčkem nastupoval při angažmá v Příbrami. Urostlý forvard se v lize trefil čtyřikrát, další dva góly přidal v poháru.

Druhou šanci ve Zbrojovce chytil také Michal Škoda, který patří mezi nejdražší nákupy za éry bývalého sportovního ředitele. „Po návratu vypadá dobře. Vzal to trochu oklikou, ale teď se mu daří," všiml si Hron.

Po počátečním budování kádru se snižuje také počet posil. Ani v jednom z posledních čtyř přestupových obdobích Zbrojovka nepřivedla víc než šest hráčů.

Po postupu do první ligy jich přitom bylo hned dvanáct. „Potřebovali jsme vybudovat ligové mužstvo, které tu nebylo, takže jsme brali, co bylo. Ne všechno vyjde, nejsem kouzelník," popsal Kudela.

„Peníze nebyly a Zdeněk uměl zařídit, že Zbrojovka se u některých hráčů podílela na platu jen částečně," připomněl Hron.

Autor: Martin Vymyslický

9.10.2015 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

Ideální teplota pro výrobu čokolády? Patnáct až dvacet stupňů

Kuřim /ZA ZAVŘENÝMI DVEŘMI/ – Žena v bílém oblečení s čepicí na hlavě obsluhuje stroj, ve kterém se čokoláda nahřívá, aby se z pevných kuliček stala tekutina pro nalévání do forem. K přístroji si musí vylézt na štafle, odkud kousky belgické čokolády sype dovnitř. Hmota se musí neustále míchat. Další zaměstnankyně obsluhuje stroj s mnoha tryskami, ze kterých neustále v intervalech asi třiceti sekund vytéká čokoláda. Umisťuje pod ně formy a poté dává na váhu. Ve formě je podle velikosti vždy několik stejných tvarů. Třeba stromky se vyrábí po dvou, zato malá autíčka po patnácti. Výrobě čokolád ve firmě Fikar se věnuje další díl seriálu Rovnosti nazvaného Za zavřenými dveřmi.

AKTUALIZOVÁNO

Doprava na Zvonařce zkolabovala. Autobusy se opožďovaly i o hodinu

Brno – I desítky minut v kolonách. S takovým zdržením museli počítat řidiči, kteří ve středu odpoledne projížděli ulicemi Zvonařka a Plotní. Kvůli vážné dopravní nehodě a jejímu následnému vyšetřování doprava v ulicích zkolabovala. Auta, autobusy i tramvaje linky 12 uvízly v kolonách. Situace se zlepšila až před půl sedmou hodinou večer.

Z okolí hlavního nádraží mizí zápach moči, žvýkačky a nedopalky

Brno – Stovky nedopalků a žvýkaček, které ještě minulý týden zdobily okolí hlavního vlakového nádraží v Brně, mizí. Město a městská část od prvního prosince spustily nový systém nepřetržitého úklidu. Ve středu jej politici kontrolovali.Podle Iva Rubeše ze společnosti Ave cz odpadové hospodářství je na úklidu nejtěžší hlavně množství odpadu. „Na takových místech totiž jen přibývá, nemůže se přestat ani na chvíli," sdělil.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2016, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies