Zranění zad vyřadí na šest až osm týdnů kapitána Petra Švancaru, autora pěti letošních branek. A červenou kartu z duelu v Olomouci si odnesl Michal Škoda. Střelec dvou gólů ve dvou utkáních vynechá jeden duel. „Situace není jednoduchá, ale přichází možnost pro ostatní hráče, aby se porvali o šanci. Věřím, že vybereme co nejlepší sestavu a ztráta nebude tak citelná," přeje si brněnský kouč Petr Čuhel.

Především absence kapitána Švancary, který se dostal do velké pohody, vyvolává pro zbytek podzimu obavy. „Nemá cenu omílat, co pro tým znamená. I tak doufám, že atmosféra zůstane bojovná a hráči předvedou co nejlepší výkon," míní Čuhel.

Zbrojovka. Inforgrafika

Proti Liberci patrně nenastoupí ani Lamine Fall, který střídal Švancaru v Olomouci. Zraněný je také Petr Nekuda, takže do útoku mu tolik alternativ nezbývá.

Dva útočníci

Dvojici Milanů Halašku a Jurdíka doplňuje Pavel Mezlík, jenže běžně nastupuje na kraji zálohy. „V úvahu připadá ještě Přerovský. Rozhodneme se podle aktuální formy a také stylu hry soupeře. Na Liberec určitě zůstaneme u dvou útočníků. Hrajeme doma a chceme vyhrát," plánuje brněnský kouč.

Zbrojovka v dosavadních devíti kolech nastřílela patnáct branek, absence ji nyní připraví o střelce osmi branek. Většinu gólů Jihomoravané nastříleli z hranice malého vápna, o to citelněji bude Brno postrádat robustního útočníka Škodu.

Z hráčů, kteří připadají v úvahu na hrot, se dvakrát trefil Halaška a jednou Mezlík. „Věřím, že nastoupím já, trenér už mi něco naznačoval. Doufám, že šanci chytnu za pačesy," vyhlíží nedělní bitvu Halaška.

Čtyřiadvacetiletý forvard přišel v létě z Opavy, v základní sestavě nastoupil zatím pouze jedinkrát při porážce 1:4 od Jablonce. „Chci ukázat, že jsem do Brna nepřišel náhodou a že mám schopnosti, abych kluky důstojně nahradil. Doufám, že důvěru splatím gólem," přeje si Halaška.

Švancara věří, že absence dosavadního útočného dua se neprojeví. „Pamatuji si můj trest na Slovácku, kdy se pořád psalo, že kluci čekají, až mi skončí trest. To je nesmysl, každý je nahraditelný. Věřím, že kluci to zvládnou a moc prosím diváky, aby jich přišlo co nejvíc. Potřebujeme pomoc každého," žádá Švancara.