I když se kvůli dlouhodobé nemoci stáhl z nejvyššího vedení jihomoravského klubu, vlastnický odchod zatím neplánuje. „Pokud někde kolují zprávy o prodeji klubu, jedná se pouze o nepodložené spekulace," vysvětluje Deníku Rovnost dvaasedmdesátiletý právník a podnikatel.

Navíc zdůraznil, že ani žádného nového kupce Zbrojovky momentálně nehledá. „Opačné informace jsou kraviny a naprosté nesmysly. Odstoupil jsem jen pro to, že nechci a nemůžu řídit klub na dálku z Prahy," doplnil Přeček, kterého trápí plicní chlamydie způsobující například opakující zápaly plic.

Při rozhodování podle něj hrála roli i současná situace prvoligového mužstva, které se vinou jarních špatných výsledků propadlo až na třináctou příčku tabulku a tři body od sestupového pásma. „Moje nemoc mi nedovolí cestovat. Přitom současná situace si žádá člověka přímo na místě. To jediné hledejte za mým odchodem," přiblížil bývalý brankář.

O Přečkově špatném zdravotním stavu měl informace i vlastník zbylých třiceti procent akcií brněnského klubu Petr Hoskovec. „Věděl jsem, že kvůli nemoci nemůže poslední dobou dojíždět do Brna. Často jsme se spolu bavili, protože máme stejný zájem – zachránit a pomoct Zbrojovce. Jeho rozhodnutí plně chápu. Zdraví je přednější," uvedl.

Kvůli rychlému odchodu z vedoucí funkce už Přeček ani nerozhodoval o úterní změně trenérů prvoligového týmu, kdy Petra Čuhela nahradil Ludevít Grmela. „Museli jsme jednat rychle," vysvětlil sportovní ředitel Zbrojovky Zdeněk Kudela. Přeček koupil zadluženou Zbrojovku na přelomu února a března loňského roku od bratrů Romana a Stanislava Prosových. Po dvouměsíčních jednáních získal sedmdesát procent akcií, které převedl pod společnost FOR Brno Plus, ve které byl jediný akcionář.