Před nedělním duelem s Hradcem Králové tak usedla v kabině Zbrojovky nová tvář. Na hostování do konce sezony přišel z pražské Sparty bývalý kapitán vicemistrů Evropy do 19 let Jakub Brabec. „Nejenže nám chybí obránci, ale poslední dobou nejsem spokojený ani s naší obrannou činností. I když je Jakub mladý, něco už odehrál. Věřím, že nám pomůže ke zlepšení," hodnotil nadějného stopera brněnský trenér Petr Čuhel.

Dvacetiletý Brabec odehrál v nejvyšší soutěži zatím sedm utkání a v pátek se hlásil na prvním tréninku v Brně. „Teprve v sobotu uvidíme, zda nastoupí v Hradci," dodal kouč Zbrojovky.

Zbytečné góly

Brňané před reprezentační přestávkou zdolali České Budějovice 3:1, jenže pak si uřízli ostudu v poháru, z něhož je vyřadily třetiligové Rosice. Brno v šesti ligových kolech obdrželo třináct branek. A hodně z nich spadá do kategorie laciných. „Je pravda, že dostáváme zbytečné a hloupé góly, taky proto jsme ve třech domácích utkáních třikrát v prvním poločase prohrávali," pokyvoval brněnský stoper Luděk Pernica.

Příčinu vidí dvaadvacetiletý lídr defenzivy ve špatné komunikaci. „Při centrech do šestnáctky si někdy neporozumíme, při nich musíme být důrazní a nekompromisní. Nemůžeme spoléhat jeden na druhého, raději do toho vlétnout oba a balon urazit. Pracujeme na tom a věřím, že se zlepšíme," uvažoval Pernica.

Hradec v letošním ročníku ještě nezvítězil, na tři body čeká dokonce jedenáct ligových utkání v řadě. Před tím ovšem Brňané varují. „Nesmí nás ukolébat, že získal pouze čtyři body. Hradec chce první ligové vítězství, což potřebovala i Slavia a jak jsme dopadli?" upozornil Čuhel na porážku 0:5. „Do Hradce nejedeme rozhodně jen bránit. To by bylo hodně ošidné," dodal kouč.

V zápasech těchto soupeřů moc branek nepadá, rovná čtvrtina z nich skončila bezbrankovou remízou. „V naší situaci musíme usilovat o tři body. Především potřebujeme lepší produktivitu," pronesl trenér votroků Jiří Plíšek.

Hradec Králové vs. Zbrojovka Brno.
PRO ZVĚTŠENÍ KLIKNĚTE!