Loni se v něm Rosice probojovaly až do osmifinále, kde si užily svátek ve dvojutkání proti ligovým šampionům z Liberce. Letos celek, který sestoupil z moravskoslezské ligy, tak vysoko nemíří. V neděli nastoupí na hřišti třetiligového Žďáru nad Sázavou. „Kádr teprve skládáme, takže budeme rádi, když nastoupíme v jedenácti. Na postup příliš nemyslíme, spíš nechceme udělat ostudu," uvedl rosický brankář Patrik Lengál, který se podivoval i nad systémem rozlosování.

Zatímco Slovan loni přešel přes tři soupeře, pohárovou soutěž začíná už v předkole. Na rozdíl od Líšně, která je naopak nasazená rovnou do prvního kola. Tam ji čeká příští víkend druholigový nováček Frýdek-Místek.

Kromě Rosic zasáhnou do úvodního programu i dva brněnské celky. S podobnými problémy jako Slovan nastoupí Bystrc, která v sobotu na hřišti Blanska nasadí hodně dorostenců. „Chceme vyhrát a postoupit, protože jde o prestižní soutěž, ale budeme to mít hodně náročné. Pokud přežijeme předkolo, do dalšího utkání už nastoupíme silnější," řekl trenér Dosty Michal Kugler, jehož hráče požene i vidina souboje se Slavií ve třetím kole.

Na konkurenční Spartu zase mohou narazit Bohunice. Pro Brňany je ale nyní reálnější postupová motivace v podobě souboje s třetiligovým Prostějovem prošpikovaným bývalými ligovými fotbalisty.

O zápas proti nim si zahrají v neděli v Tasovicích. „I když kluci si v přípravě kvůli fyzickému drilu ještě pořádně nesáhli na balón, rozhodně nejdeme prohrát. Vidina Prostějova je pro nás velké lákadlo," přiznal nový kouč Tatranu Lukáš Kříž, který po konci minulého ročníku nahradil patnáctiletou stálici Luboše Kučerňáka.

CESTA DIVIZNÍCH TÝMŮ Z BRNĚNSKA

Pohár České pošty 2013/2014:

BOHUNICE

Předkolo: neděle (17.00) v Tasovicích (divize D)

Možní soupeři při postupu: Prostějov (MSFL), Zlín (II. liga), Sparta Praha (I. liga)

BYSTRC

Předkolo: sobota (17.00) v Blansku (divize D)

Možní soupeři při postupu:

Otrokovice (divize E), HFK Olomouc (MSFL), Slavia (I. liga)

LÍŠEŇ

Předkolo: volný los

Možní soupeři: Fr.-Místek (II. liga), Třinec (II. liga), Dukla (I. liga)

ROSICE

Předkolo: neděle (17.00) ve Žďáru nad Sázavou (MSFL)

Možní soupeři při postupu: Vrchovina/Pelhřimov (divize D), Jihlava (I. liga)