VYBERTE SI REGION

Zelenku by měl nahradit střelec Ivana

BRNO - S Luďkem Zelenkou odešlo z Brna i jeho letošních jedenáct branek. Přesně tolik nastřilel vloni za Slovácko Milan Ivana.

23.6.2007
SDÍLEJ:

Plánovaná posila 1. FC Brno Milan Ivana (úplně vlevo).Foto: DENÍK/Jiří Kopáč

Právě třiadvacetiletý slovenský reprezentant je teď na seznamu brněnských posil napsán na prvním místě. O Ivanu už dříve projevily zájem Slavia, Olomouc, Teplice nebo slovenský mistr ze Žiliny. Brno zůstávalo v pozadí, ale nyní zaútočilo.

„Se Slováckem už jsme v podstatě dohodnutí. Teď už jen čekáme na vyjádření hráče,“ uvedl Roman Pros, spolumajitel 1. FC Brno. Nijak ho netrápí sebevědomé výroky olomouckého Jiřího Kubíčka. „S nabídkou, jakou jsme Slovácku dali, nás nemůže nikdo trumfnout,“ holedbá se šéf fotbalové Sigmy.

„Pan Kubíček si může říkat, co chce,“ kontruje Pros. „K tomu mohu pouze uvést, že to, co si může dovolit Olomouc, si my můžeme dovolit také,“ dodává s klidem. Případným příchodem Ivany by posilování brněnského kádru zdaleka neskončilo.

„Potřebujeme posílit útok, dále náhradu za Mazucha do středu obrany a také krajního beka,“ vyslovil svoji představu nový trenér Petr Uličný. A vedení se snaží vyjít mu vstříc. „Momentálně je pro nás prioritou Ivana, ale paralelně probíhají i další jednání,“ prohlásil Pros, jenž potvrdil i některá jména, která uvedl Deník v uplynulých dnech.

„Skutečně máme zájem o stopera Dvorníka z Ružomberku a také o mladého obránce Kubáně ze Slovácka. Ten je momentálně v Kanadě na mistrovství světa dvacítek,“ naznačuje Pros. Na talentovaného beka upozornil brněnský asistent Soukup, který vede juniorskou reprezentaci.

Nezávisle na výsledku jednání o Ivanovi by měl do Brna přijít ještě další hráč na hrot. „Máme rozjednaného jednoho perspektivního útočníka,“ potvrzuje Pros. A zároveň prakticky vylučuje, že by někdo z hráčů užšího kádru klub v létě opustil. „Platí, co jsme řekli už dříve. Musela by to být skutečně výjimečná nabídka. Odchody teď neřešíme. Jediné, co nás zajímá, jsou příchody,“ tvrdí.

23.6.2007 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

Ideální teplota pro výrobu čokolády? Patnáct až dvacet stupňů

Kuřim /ZA ZAVŘENÝMI DVEŘMI/ – Žena v bílém oblečení s čepicí na hlavě obsluhuje stroj, ve kterém se čokoláda nahřívá, aby se z pevných kuliček stala tekutina pro nalévání do forem. K přístroji si musí vylézt na štafle, odkud kousky belgické čokolády sype dovnitř. Hmota se musí neustále míchat. Další zaměstnankyně obsluhuje stroj s mnoha tryskami, ze kterých neustále v intervalech asi třiceti sekund vytéká čokoláda. Umisťuje pod ně formy a poté dává na váhu. Ve formě je podle velikosti vždy několik stejných tvarů. Třeba stromky se vyrábí po dvou, zato malá autíčka po patnácti. Výrobě čokolád ve firmě Fikar se věnuje další díl seriálu Rovnosti nazvaného Za zavřenými dveřmi.

AKTUALIZOVÁNO

Doprava na Zvonařce zkolabovala. Autobusy se opožďovaly i o hodinu

Brno – I desítky minut v kolonách. S takovým zdržením museli počítat řidiči, kteří ve středu odpoledne projížděli ulicemi Zvonařka a Plotní. Kvůli vážné dopravní nehodě a jejímu následnému vyšetřování doprava v ulicích zkolabovala. Auta, autobusy i tramvaje linky 12 uvízly v kolonách. Situace se zlepšila až před půl sedmou hodinou večer.

Z okolí hlavního nádraží mizí zápach moči, žvýkačky a nedopalky

Brno – Stovky nedopalků a žvýkaček, které ještě minulý týden zdobily okolí hlavního vlakového nádraží v Brně, mizí. Město a městská část od prvního prosince spustily nový systém nepřetržitého úklidu. Ve středu jej politici kontrolovali.Podle Iva Rubeše ze společnosti Ave cz odpadové hospodářství je na úklidu nejtěžší hlavně množství odpadu. „Na takových místech totiž jen přibývá, nemůže se přestat ani na chvíli," sdělil.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2016, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies