Jak vás poslouchal balon po přechodu z umělé na přírodní trávu?

Na prvním tréninku míč trochu poskakoval, ale to je normální. Teď po pár dnech si troufám říct, že jsem si už docela zvykl.

Míváte s adaptací problém?

Osobně to pro mě tak velký problém nepředstavuje. Při prvních trénincích na normální trávě sice přicházejí technické nedostatky, ale to se za chvíli zlepší.

Mladíci připraveni
Na úterní přípravný zápas s Tosnem už jsou nachystaní také mládežničtí reprezentanti Ladislav Krejčí a Antonín Růsek. Ti páteční duel s Těrekem Groznyj nestihli kvůli srazu národního týmu do osmnácti let na Kypru.

Letos je zatím zima tuhá. Těšil jste se i z tohoto důvodu, až zase vyběhnete na přírodní trávu?

Na to se těším každý rok, to je jasné. Přírodní trávník je radost.

Co představuje největší rozdíl mezi umělou a přírodní trávou?

Nejvíc to jde poznat na balonu, který se na obou površích chová trochu jinak. Trochu se liší i pohyb.

Je pro vás příjemnější, že trénujete v teple, nebo právě to, že jste už na přírodní trávě?

Jde to ruku v ruce. Pro mě osobně je však příjemnější normální trávník.

V pátek jste padli 1:3 s předním celkem ruské ligy Těrekem Groznyj. Ohlasy na soupeře byly obdivné, šlo o nejlepšího protivníka, proti kterému jste kdy v kariéře nastoupil?

Nejlepší bych asi neřekl, nicméně kvalita ze strany ruského týmu byla veliká. Jeho hráči nám dělali výrazné problémy. Byli nesmírně rychlí a s míčem to opravdu uměli.

Zbrojovka před jarem skládá novou obranu. Jak v zápase fungovala?

Dostali jsme tři góly, takže spokojený být nemůžu. I tak jsme Těrek do mnoha šancí nepouštěli a dle mého názoru jsme směrem dozadu fungovali dobře.

V úterý hrajete s druholigovým ruským Tosnem. Čekáte o úroveň horšího soupeře než Těrek?

Vůbec netuším, co od Tosna čekat. Myslím, že v kvalitě zas tak velký rozdíl nebude. Jenže to nám může být jedno, soustředíme se především na sebe. Taktika se zřejmě moc lišit nebude. Hodláme samozřejmě vyhrát a posunout se zase o něco dál.