Kdy se rozhodlo, že nastoupíte?
Byl jsem hozený před hotovou věc, i když jsem trénoval celý týden. U zlomeniny palce trvá tři čtyři týdny, než se uzdravíte, pak ještě tři týdny bolí. Hrál jsem s bolestí, ale nelimitovala mě, nastupuje s ní polovina fotbalistů.

V čem vás soupeř předčil?
Rozhodly góly. Druhou půli jsme začali na můj vkus dobře, měli jsme tlak, šance, mohli jsme dát klidně tři góly. Bohužel jsme dali jeden, pak přišla skoba do hlavy v podobě gólu Liberce.

Čím si vysvětlujete mizernou první půli, kdy vám chyběla aktivita i agresivita?
Byla špatná, nevím, čím to. Nedařil se nám přechod do útoku, pořád jsme nakopávali balony, které se vracely jako bumerang. Chyběl nám klid, panikařili jsme v každé situaci, nepodrželi jsme balon, nevytvářeli si šance, ještě jsme si do toho dali vlastní gól. Ani Liberec neměl příležitosti, první poločas se nemohl nikomu líbit, bylo to z obou stran ošklivé na oko. Hrajeme doma, a první poločas jsme pro… Píp.

Ilustrační snímek.
Reprezentace v malém fotbale vyhlíží světový šampionát. Zapojí se Brno a Blansko


Po přestávce jste na Liberec vletěli, to vaši hru tak změnil příchod Alvina Fortese s Michalem Škodou?
Řekli jsme si, ať nehrajeme nervózně, že máme ještě pětačtyřicet minut. Nenastala žádná změna, jenom ve střídání, chtěli jsme hrát stejně, jako jsme plánovali od začátku, druhý poločas se nám to dařilo. Rozdíl byl v nasazení, každý si víc mákl, protože se balony odrážely k nám a vytvářeli jsme si hodně šancí. Jenže musíme dávat góly a bodovat hlavně doma, jinak budeme pořád tam, kde jsme.

Vítězná branka libereckého Romana Potočného se zrodila po rychlém kontru. Co se stalo?
Měli jsme dvacetiminutový tlak, ale nezužitkovali jsme ho k další brance. Házel jsem aut, ale míč se vrátil k naší brance, následoval centr na zadní tyč, osamocený hráč dával pod sebe, přišla střela a gól. Padl z naší standardky, což je špatné.

Doléhá na tým, že se opět potácí na dně prvoligové tabulky?
Je možné, že to můžou hráči mít v hlavách, ale pořád jsme na začátku sezony. Fakt mě mrzí, že jsem ve Zbrojovce nevyhrál moc zápasů, hraje se úplně jinak, když vítězíte, projeví se to na psychice všech hráčů. Kdybychom vyhrávali, usmívám se a říkám něco jiného. Minulou sezonu jsme se Zbrojovkou hráli o sestup, teď hrajeme znovu. Máme však v týmu strašně moc zkušených fotbalistů, kteří něco takového mnohokrát zažili, nesvazuje nás, ani když jsme v tabulce poslední.

Jak to, že dokážete porazit doma Spartu 2:0 a proti Liberci se výkonu ani nepřiblížíte?
Když mi řeknete, co je jinak, nebudeme to dělat. Bavíme se takhle stále dokola, jde o fotbal, potřebujete i štěstí. Dali jsme si vlastňáka, měli jsme vstřelit další góly, ale nedali jsme je. Rozumím tomu, že záleží na gólech, důrazu, nasazení, žádnou vědu tam nemůžeme hledat. Se Spartou se všechno dařilo, klidně tady však mohla vyhrát.

Tišnov porazil Rosice 2:0.
Švancara řídil výhru Tišnova. Naštval mě, pousmál se kouč Rosic