Rodačka z Velkých Bílovic si poslední letošní soutěžní duel příliš neužila. Barbora Růžičková se v nevlídném počasí těžko zahřívala. Talentovaná gólmanka se sice několikrát zapojila do rozehrávky či kombinace, více možností vyniknout ale neměla.

Nejvíce se členka širšího juniorského výběru zapotila v 63. minutě, kdy hlavičku Blahové po druhém rohovém kopu Nesytu odvrátila jedna z hráček Slovácka do bezpečí. Více příležitostí domácí výběr neměl. „Nechytalo se mi nejlépe. Proti bývalému klubu jsem byla docela nervózní. Moc střel na mě nešlo, navíc jsem se málo zapojovala i do rozehrávky," uvedla po sobotním střetnutí brankářka ligového Slovácka.

O tom, že se proti Hodonínu objeví v základní sestavě, se šestnáctiletá naděje dozvěděla od hlavního trenéra Petra Vlachovského po čtvrtečním tréninku. „Snažila jsem se s tím nějak vyrovnat a podat co nejlepší výkon, což se mi moc nepovedlo. Hlavní ale je, že jsme nakonec vyhrály a v poháru postoupily," prohlásila Růžičková, která k sobě byla krátce po utkání hodně kritická. „Pro mě byla důležitá hlavně nula. Jinak za svůj výkon asi žádné prémie nedostanu," usmála se Růžičková.

Zatímco ke svému výkonu měla značné výhrady, hru soupeřek chválila. „Výkon hodonínských děvčat se mi líbil. Nesyt se v poslední době hodně zvedl. Naopak my jsme se nedokázaly do osmdesáté minuty střelecky prosadit. Šance jsme měly, ale v koncovce holky nebyly důrazné ani přesné. Vysvobodil nás až vítězný gól. Za stavu 1:0 už jsme začaly hrát naši hru. To však bylo pozdě," řekla Růžičková. Ta s výsledkem 2:0 rozhodně spokojená nebyla. „Chtěly jsme dát více gólů," přiznala bývalá opora Hodonína, která zamířila do ligového celku po minulé sezoně. Nadaná gólmanka se dokázala v silné konkurenci prosadit. V šestnácti letech stabilně chytá za juniorku, s prvním ženským týmem zase jezdí jako náhradnice. „Se svojí rolí jsem zatím spokojená," řekla.

Jedničkou Slovácka je Radka Bednaříková. Růžičková jí ovšem zdatně sekunduje. Svými výkony si velkobílovická rodačka několikrát řekla i o nominaci do juniorského reprezentačního týmu. „Na poslední akci, což byla kvalifikaci o postup na mistrovství Evropy, jsem ale nebyla. Hrálo se to v Rakousku a já byla pouhou náhradnicí," informovala.

Skromná a poctivá brankářka má ovšem před sebou velkou budoucnost. Pokud bude studentka Střední průmyslové, hotelové a zdravotnické školy v Uherském Hradišti i nadále podávat takové výkony jako doposud, další pozvánky ji určitě reprezentační trenéři rádi doručí.