Když chyběl na hřišti Pavel Zavadil, měl jste jasně určenou roli exekutora penalty?

Jsem napsaný s ním. Když jsem ještě v Brně neměl ani jeden gól, domlouvali jsme se, že by mě pustil, abych se chytil. Vyšlo to teď, když tady nebyl. Proměnil jsem ji, myslím, s přehledem.

Byl jste před penaltou nervózní?

Nikdy jsem nebyl nervózní. (úsměv) Ať to nevyzní namyšleně, ale tohle nějak neprožívám. Věřil jsem si na ni a dal jsem ji.

Jak si užíváte vítězství nad Plzní?

Jsme všichni strašně šťastní, že jsme to zvládli. Z naší strany šlo o odmakaný zápas a tři body jsou pěkné. Jsme moc spokojení.

Jak vám bylo při šancích Plzně v závěru utkání?

Nebylo mi nejlíp, abych se přiznal, ale s ničím jiným jsme počítat nemohli. Bylo jasné, že nás Plzeň zmáčkne, měla hodně centrovaných míčů, ale kluci to dobře uskákali. Naštěstí jsme hosty do žádné vyložené šance nepustili, obrana výborně zapracovala a vyhráli jsme.

Rozhodla vaše větší bojovnost?

Asi ano. Bojovali jsme, nechtěli jsme dostat gól, věřili jsme, že nějaký vstřelíme. Povedlo se, všechno do sebe zapadlo, jak mělo, a vyhráli jsme. Podali jsme vyrovnaný výkon s Plzní, zvlášť v prvním poločase.

Vítězství tým hodně nabudí?

Strašně nám taková výhra pomůže. S Plzní nevyhraje jen tak někdo a máme tři fantastické body, se kterými jsme před utkáním možná ani nepočítali. Bod by byl pěkný, ale tři jsou něco nádherného.

Vnímal jste 8050 diváků?

Lidí přišlo dvakrát tolik než normálně, což bylo poznat. Strašně jim děkujeme, že přišli, Švancimu a celému klubu, že akci zorganizoval. Je to něco hezkého a doufám, že to bude pokračovat dál.