Před rokem zvítězila Zbrojovka 1:0 brankou Jana Malíka, ale šlo o jediný triumf v posledních devíti případech. „Jablonec je jedno z mužstev, které neoslabuje, ale posiluje v každém přestupním termínu. Je jen otázka, za jak dlouho se mu podaří adaptovat tak, aby konkuroval Spartě s Plzní a neprohrával s ostatními," podotýká Kotal.

Před sezonou posílil severočeský celek také stoper Luděk Pernica, který předchozí dva ročníky patřil k základním stavebním pilířům Zbrojovky. „Těším se na stadion, na kterém jsem odehrál tolik zápasů, na kluky i diváky. Doufám, že jich přijde dost, a jsem zvědavý, jak mě přijmou," povídá Pernica.

Ani minutu

V Jablonci nevynechal jedinou minutu. „Je to velmi kvalitní hráč, stála na něm už naše hra. U obránce je důležité, aby nedělal moc chyb a vyhrával souboje. Vidím na něm jasný výkonnostní růst," chválí jej brněnský kouč.

Zbrojovka čeká na vítězství už tři ligová střetnutí. Jablonec ve středu prohrál pohárové finále s Libercem, jenže v lize podlehl v jediném z posledních třinácti kol. „Na vstřelených gólech se podílí hodně hráčů. Pro soupeře je těžší, když se nemůže koncentrovat na jednoho. Pokusíme se hostům utkání znepříjemnit tak, na co naše kvalita stačí," sděluje Kotal.

Trenér chystá aspoň dvě změny v sestavě. „Potřebujeme otestovat schopnost hráčů prosadit se proti tak kvalitnímu soupeři," dodává kouč.

Severočeský dres kvůli disciplinárnímu trestu v duelu, který začíná v Brně v sobotu ve čtvrt na šest odpoledne, nenavlékne kapitán Tomáš Hübschman. „Místo něj půjdou další, to se nedá nic dělat," hlásí asistent hlavního kouče Baumitu Jiří Chytrý. Brněnský útočník Stanislav Vávra nastoupí s čerstvou pozvánkou na soustředění reprezentace do 21 let, která v pondělí vyrazí do Rakouska. „Je to hodně narychlo, ale jde pochopitelně o příjemné starosti," culí se Vávra.

FC Zbrojovka Brno vs FK Baumit Jablonec.

PRO ZVĚTŠENÍ KLIKNĚTE