V sobotu zdolaly Rosice na svém hřišti Velkou Bíteš 4:0 a poskočily do čela tabulky. Vedou o skóre před Hodonínem, který v pátém kole porazil Brumov 2:1. „Neřešíme ostatní soupeře, důležité je, jak hrajeme my, pak se uvidí na konci sezony. Můžeme porazit kohokoli, nemusíme se nikoho bát," prohlásil útočník Slovanu Filip Novotný.

Po zápase v kabině vyvolávali hráči třetí ligu, vždyť podle nich ještě nepředvádějí vrchol své výkonnosti. „Herně to není úplně stoprocentní, ale zatím nám to tam padá a hrajeme dobře v obraně. Moc mě nepřekvapuje, že máme tolik bodů, spíš to, že jsme ještě neprohráli," usmál se Novotný. „Už na jaře bylo vidět, že máme dobrý mančaft a tým se skoro neobměnil," dodal.

Zádrapa vychytal už pátou nulu, i když v úvodu duelu s Velkou Bíteší mu pomohla branková konstrukce. „Celý tým hraje výborně dozadu a když nedostáváme góly, nemůžeme prohrát," ušklíbl se Novotný.

První poločas moc zajímavého nepřinesl, ale už pět minut po přestávce rozjásal domácí publikum Jan Vítámvás, který chladnokrevně zakončil své sólo.

A po hodině hry donutil pronikající Novotný hostujícího Tomáše Nekudu k faulu zezadu, za což viděl červenou kartu. „Až v naší kabině jsme v poločase slyšeli, jak dostali Rosičtí kapky. Připravovali jsme se, ať chytneme začátek, jenže to se nepovedlo. Dostali jsme gól, přišla karta a vše se sesypalo. Kdybychom vydržet dvacet minut, domácí znervózní, přece jenom jsme soupeř, který sem jel pro bod," pravil kapitán Velké Bíteše Ladislav Střecha.

Závěr už Slovan dohrál v euforii. Dvacet minut před koncem se po centru Petra Šípa prosadil Novotný. „Dostal jsem výborný centr od Šípáka, jen mě míč trefil, nešlo nedat. Ve druhé půli jsme trošku zvýšili tempo a soupeř na konci nemohl," uvažoval Novotný, jehož hostování z Vyškova se v létě změnilo v přestup. „V Rosicích jsem moc spokojený a doufám, že tady zůstanu déle," přál si.

Deset minut před koncem krásnou ranou přidal třetí branku Tomáše Selinger a pak ještě faul na Jan Ovčačíka potrestal z pokutového kopu domácí kapitán Petr Malata. „V desíti jsme se snažili ještě něco hrát, ale z toho pramenily chyby vzadu. Ubránit stav 0:2 nebo dostat čtyři góly už je jedno. V novinách to bude vypadat blbě, ale ve výsledku máme stejně nula bodů," doplnil Střecha.

Slovan Rosice – Velká Bíteš 4:0

Poločas: 0:0. 
Branky: 50. Vítámvás, 71. Novotný, 81. Selinger, 85. Malata (PK). 
Rozhodčí: Machač – Nejezchleb, Rosický. ŽK: 73. Novotný, 81. Selinger – 25. Horký, 78. Střecha, 84. Rozum. ČK: 61. Nekuda (Bíteš). Diváci: 260.

Rosice: Zádrapa – Kršák, Havlásek, Drbal, Vítámvás (74. Hibš) – Kugler, Šíp – Foral (63. Vaněk), Selinger, Novotný (79. Ovčačík) – Malata.

Bíteš: Pokorný – Kopáček, Střecha, Kerber, Horký (65. Mrňa) – Ivančík (58. Rozum), Chlup, Nekuda, Valsa, Pokorný – Cícha (80. Antoš).