Podzim skončili šestizápasovou šňůrou neporazitelnosti, přesto fotbalisty Rosic mrzí prodloužení jiné série. Na domácím trávníku zvítězili v divizi D naposledy na konci srpna, když zdolali Tasovice 3:0. A v posledním podzimním utkání Slovan doma pouze remizoval 1:1 s Polnou.

Zimní přestávku tak Rosice přečkají na osmé příčce tabulky. „Podzim nelze hodnotit jinak než neúspěšně. S výjimkou posledního zápasu se vyvedla aspoň jeho závěrečná třetina," zmínil ředitel klubu Petr Čejka především výhry na hřišti druhého Havlíčkova Brodu a třetích Otrokovic.

Od desáté Polné si Rosice udržely tříbodový odstup, i když v závěru utkání mohl rozdíl navýšit domácí útočník Martin Živný, který nastřelil spojnici břevna a tyče. „Měli jsme ještě stoprocentní šanci, ale nebyli jsme v utkání lepší, i za bod můžeme být rádi. Chtěli jsme však poslední domácí utkání vyhrát a jsme zklamaní, že se to nepovedlo," uvedl rosický záložník Tomáš Selinger, který proti Polné otevřel skóre.

Zimní přípravu zahájí Slovan 14. ledna a v roli hlavního kouče ji nepovede Pavel Fukan, který už na podzim nabídl svou rezignaci a po posledním duelu u prvního týmu skončil. „S Pavlem jsme se tak dohodli. Obsazení trenéra řešíme delší dobu a jeho nástupce bude opět velmi kvalitní," nastínil Čejka, který možné adepty na místo kouče neprozradil.

Slovan pro jarní část vyhlíží návrat dlouhodobého maroda, kanonýra a kapitána Petra Malaty. „Od jeho zranění se podzim odvíjel. Měli jsme mít aspoň o čtyři body víc, proto nejsme spokojení," poznamenal Selinger.

V zimní přestupním období projde rosická kabina určitě obměnou. „Chceme do každé řady přivést jednoho nadstandardního hráče. Spolu s uzdraveným Malatou budeme na jaře silnější," prohlásil ředitel klubu.

Vedení druhého týmu loňského divizního ročníku v současné situaci na postup nemyslí, posun tabulkou ovšem očekává. „Záleží na změnách v kádru, ale i v silách současného celku je hrát o druhé, třetí místo," odhadoval rosický záložník.

Od druhého Havlíčkova Brodu dělí Slovan osm bodů, na vedoucí Velké Meziříčí ztrácí dalších sedm. „Kdybychom mysleli na postup, jsme příliš velcí optimisté. Na jaře se pokusíme mužstvo co nejlépe připravit na nadcházející sezonu a v tabulce se posunout co nejvýš," oznámil Čejka.

Fotbalisté Slovanu už se s podzimem rozloučili i na závěrečné. „Byla to asi nejpovedenější část sezony. Tradičně se protáhla do brzkých ranních hodin," pousmál se třiadvacetiletý Selinger. V zimní přípravě se spoluhráči narazí například na Moravskou Slavii Brno, juniorku Zbrojovky či Třebíč.

Slovan Rosice – Slavoj Polná 1:1 (1:0)

Branky: 21. Selinger – 47. Kavka. Rozhodčí: Líkař. ŽK: 63. Živný, 76. Oprchal, 82. Havlásek, 89. Michna – 76. Škacha. Diváci: 150.

Rosice: Balčirák – Vítámvás, Huška, Polák, Chlup (46. Oprchal) – Havlásek, Lang (67. Foral), Selinger (82. Těžký), Michna, Pšikal – Živný.