Klíčový moment duelu se zrodil v jedenácté minutě, kdy se domácím podařila akce z rohového kopu. Petr Šíp prodloužil míč hlavou na Havláska, který ve skluzu překonal břeclavského brankáře. „Byl jsem tam, kde jsem měl být. Trenér je vždy rád, když se nám povede standardka,“ těšilo kapitána.

Zadáci Slovanu v letošním divizním ročníku oplývají nebývalou produktivitou, šest obránců má na svědomí dohromady devět branek. Velký podíl na nich mají standardní situace. „Soustředíme se na ně daleko víc.

Vždycky jsme spoléhali na to, že Petr Malata tam šoupne nějaký gól, ale teď ho nemáme. Střílet góly musíme ze standardek i my obránci,“ vysvětlil Havlásek.

Fotbalisté brněnské Zbrojovky v jedenáctém kole nejvyšší soutěže přehráli Slovácko 2:1.
Vítězná premiéra pro kouče Pivarníka. Zbrojovka doma přehrála Slovácko

Břeclav prohrála divizní utkání po šesti týdnech. „Do zápasu jsme šli s cílem neprohrát. Narazili jsme na kvalitního soupeře, který chce postoupit do třetí ligy. Nebyl to nijak pohledný zápas, diváci viděli spíš hodně osobních soubojů. I někteří z domácích po zápase přiznali, že by zápasu slušela remíza. Oni svou příležitost proměnili, my ne,“ hodnotil hostující trenér Bohumil Smrček.

Hosté do druhého poločasu vyrukovali s tvůrcem hry a dlouholetým kapitánem Pavlem Simandlem, který předchozí duel vynechal kvůli zranění kotníku. „Pro Pavla to bylo těžké, dva týdny netrénoval, pevně věřím, že postupně se do toho dostane a zase bude pilíř mužstva,“ zmínil Smrček.

V 11. kole moravskoslezské divize D remizovali fotbalisté FK Blansko (v červeném) s FC Žďas Žďár nad Sázavou 1:1.
Fotbalisté Blanska doma opět jen remizovali. Ale získaný bod je cenný

Po změně stran musel několik kvalitních zákroků vytáhnout brankář Břeclavi Martin Junas. Ocenění od hloučku fanoušků hostujícího celku se dočkal poté, co reflexivním zákrokem vytěsnil šikovné zakončení nůžkami Tomáše Selingra k tyči. Znovu se blýskl těsně před koncem, kdy vytáhl nad břevno tvrdou ránu po standardní situaci.

Zatímco Břeclav je po porážce v tabulce sedmá, Rosice posunula šestá výhra v sezoně na druhé místo tabulky za Tišnov. Nováček má ovšem náskok šest bodů a jeden zápas k dobru. „Náš úkol je hrát o co nejvyšší příčky. Čeká nás důležitý zápas se Žďárem nad Sázavou, musíme se pokusit náskok Tišnova stahovat,“ vyhlížel Havlásek duel na hřišti třetího týmu tabulky.

FC Slovan Rosice – MSK Břeclav 1:0 (1:0)

Branky: 11. Havlásek
Rozhodčí: Nejezchleb – Drozdy, Mayer
Diváci: 190
Rosice: Zádrapa – Černý, Havlásek (K), Drbal, Kršák – Kugler, Šíp – Moučka, Selinger (79. Selinger), Pazourek (75. Vítámvás) – Přichystal (62. Vaněk)
Břeclav: Junas – Hloch, Ianosteac (K), Smejkal, Fiala – Horčička, Serafin, Nemec, Ulehla (46. Simandl) – Musil, Netopilík (87. Svízela)

MARTIN VYMYSLICKÝ
VÁCLAV PETRŮ