VYBERTE SI REGION

Rýdel: Nejsme v pohodě, dostáváme moc gólů

Liberec, Brno /AKTUALIZOVÁNO, ROZHOVOR/ - Středová řada Liberce jasně předčila záložní formaci Zbrojovky. Nic s tím nezmohl ani defenzivní štít Zbrojovky Filip Rýdel. Brno prohrála v desátém kole Gambrinus ligy 1:3. „Domácí byli lepší,“ souhlasil šestadvacatiletý středopolař, který na jihu Moravy hostuje z Plzně.

26.9.2010 1
SDÍLEJ:

Filip RýdelFoto: FCV/Jaromír Pech

Po dvou výhrách a pohárovém postupu přišla jednoznačná porážka. Čím to?
Zavinili jsme si ji sami, protože jsme do zápasu vstoupili vlažně a domácí nás zatlačili agresivní hrou. Pouze jsme bránili standardky a předvedli velmi špatný výkon.

Liberec nedominoval pouze v úvodu střetnutí.
To je pravda, byl lepší po celou dobu. Měli jsme jen pár světlých momentů deset patnáct minut ve druhé půli. Vytvořili jsme si jednu tutovku a ještě jednu šanci, což je strašně málo.

Přehrávala vás hlavně liberecká záloha v čele s Jiřím Štajnerem…
Měli lepší střed. Štajner je zkušený, rychlý a důrazný hráč. Chtěli jsme se na něj připravit, to se nám moc nepovedlo.

Prohrávali jste už od šestnácté minuty. V české lize se obraty moc často nevidí, že?
Málo jsme se tlačili dopředu, jen jsme čekali na gól. Nebyli jsme nebezpeční a pokud neukážeme aktivní hru, máme před sebou ještě hodně těžkých utkání.

Věřili jste po předchozích výsledcích, že jste z nejhoršího venku?
Pořád máme co zlepšovat, dostáváme hodně branek, naopak jich málo dáváme.

Už vydřený penaltových postup do osmifinále Ondrášovka Cupu v Ovčárech ukázal, že nemáte důvod k oslavám.
Chtěli jsme tam vyhrát už v základní hrací době, měli jsme nakonec štěstí při penaltách. Nejsme v herní pohodě, v jaké bychom po dvou ligových výhrách měli.

Štvou vás časté porážky?
Jasně, každý z nás je po nich smutný. Máme dva dny, abychom na prohru zapomněli. V úterý se podíváme na video, řekneme si chyby z Liberce a pak už se soustředíme jen na Hradec.

Co očekáváte v neděli od královéhradeckého nováčka?
Uděláme všechno pro to, abychom doma vyhráli. Hradec se snaží kombinovat, takže nás nečeká nic jednoduchého. Snad se nám podaří dát pár branek a potěšíme diváky.

Autor: Jaroslav Kára

26.9.2010 VSTUP DO DISKUSE 1
SDÍLEJ:

Ideální teplota pro výrobu čokolády? Patnáct až dvacet stupňů

Kuřim /ZA ZAVŘENÝMI DVEŘMI/ – Žena v bílém oblečení s čepicí na hlavě obsluhuje stroj, ve kterém se čokoláda nahřívá, aby se z pevných kuliček stala tekutina pro nalévání do forem. K přístroji si musí vylézt na štafle, odkud kousky belgické čokolády sype dovnitř. Hmota se musí neustále míchat. Další zaměstnankyně obsluhuje stroj s mnoha tryskami, ze kterých neustále v intervalech asi třiceti sekund vytéká čokoláda. Umisťuje pod ně formy a poté dává na váhu. Ve formě je podle velikosti vždy několik stejných tvarů. Třeba stromky se vyrábí po dvou, zato malá autíčka po patnácti. Výrobě čokolád ve firmě Fikar se věnuje další díl seriálu Rovnosti nazvaného Za zavřenými dveřmi.

AKTUALIZOVÁNO

Doprava na Zvonařce zkolabovala. Autobusy se opožďovaly i o hodinu

Brno – I desítky minut v kolonách. S takovým zdržením museli počítat řidiči, kteří ve středu odpoledne projížděli ulicemi Zvonařka a Plotní. Kvůli vážné dopravní nehodě a jejímu následnému vyšetřování doprava v ulicích zkolabovala. Auta, autobusy i tramvaje linky 12 uvízly v kolonách. Situace se zlepšila až před půl sedmou hodinou večer.

Z okolí hlavního nádraží mizí zápach moči, žvýkačky a nedopalky

Brno – Stovky nedopalků a žvýkaček, které ještě minulý týden zdobily okolí hlavního vlakového nádraží v Brně, mizí. Město a městská část od prvního prosince spustily nový systém nepřetržitého úklidu. Ve středu jej politici kontrolovali.Podle Iva Rubeše ze společnosti Ave cz odpadové hospodářství je na úklidu nejtěžší hlavně množství odpadu. „Na takových místech totiž jen přibývá, nemůže se přestat ani na chvíli," sdělil.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2016, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies