Jihomoravské mužstvo se i po víkendovém 26. kole drží na pátém místě. Se 42 body ztrácí na druhou příčku Jihlavy šest bodů. „Když se naskytla šance na postup, je naší povinností se o ni rvát. Bod je pro nás málo, chtěli jsme vyhrát. Dělali jsme vše, abychom utkání zvládli, bohužel se to nepovedlo. Dva body navíc by nám pomohly," uvedl brněnský trenér Petr Čuhel.

Specialistou na závěry utkání se v poslední době stává v brněnském mužstvu Kamerunec Chigou. Zimní posila Zbrojovky zajistila týmu body navíc v posledních okamžicích už podruhé za sebou.

Minulý týden v první minutě nastavení vystřelil vítězství 2:1 nad Varnsdorfem, teď spasil brněnský klub s poslední Spartou B. „Jedná se o ideálního hráče pro závěrečný tlak, navíc v poslední době se dostal do formy. Ukazuje, že pro nás může být platný po celý zápas. Svými výkony si řekl o to, aby v příštím zápase nastoupil už od začátku," uvedl kouč Čuhel na adresu fotbalisty, který se dostal v neděli na hřiště v 62. minutě za nepříznivého stavu 0:1.

Dvě minuty před tím se totiž brněnskou obranou lehce prosmýkl Martin Frýdek mladší a po centru na Milana Jurdíka se z úvodní branky radovali hosté. Až v 90. minutě šťastným odrazem míče po hlavičce útočníka Martina Doležala srovnal šťastně nohou na konečných 1:1 Chigou. „Hlavičkoval jsem a trefil Daniho do stehna. Je to jeho gól," řekl Doležal.

Zbrojovka posílala do vápna jeden centr za druhým. „Tlak v závěru byl enormní. Mrzí mě, že deset míčů jsme odvrátili, ale jedenáctý už ne," sdělil trenér Sparty B Zdeněk Svoboda.

Zbrojovka i přes další ztrátu v honbě za postupem prodloužila svou sérii bez porážek. Utkání s rezervou Sparty bylo už dvanáctým duelem, ze kterého brněnští hráči odešli alespoň s bodem. „Na to jsem při závěrečném tlaku ani nemyslel," přiznal Čuhel.

Jeho tým čeká další ligový zápas už ve středu ve Zlíne.

Zbrojovka Brno – Sparta Praha B 1:1 (0:0).

Branka: 90. Chigou – 60. Jurdík. Rozhodčí: Proske – Peřina, Paták. Sestavy – Zbrojovka: Doležal II. – Pašek, Pernica, Šoljič, Buchta – Lutonský, Koloušek, Fall (64. Hromek), Michna (62. Chigou) – Doležal I., Švancara. Sparta B: Holý – Jánoš, Polom, Krch, Frýdek – Sýkora, Rada, Folprecht (82. Tomášek), Jirásek, Hybš – Juliš (10. Valenta, 57. Jurdík). Diváci: 2665.