Z jarních zápasů se tak pro Líšeňské stala noční můra. „Není to nic příjemného, když se nedaří a nemůžeme se trefit. Nevím, co to zavinilo," lámal si hlavu kapitán celku Rudolf Čampa.

Ten kvůli čtyřem žlutým kartám neabsolvoval duel v Břeclavi, který Líšeň prohrála 0:2. Jiné by to možná nemrzelo, ne tak Čampu. „Nikdy jsem se nevymlouval. Pro mě je každý zápas výzva. Bez toho trestu bych se snažil kluky podpořit, i když už naše situace byla špatná," podotkl kapitán.

Kvůli trvale neuspokojivému vývoji soutěže museli v Líšni se sestupem počítat. Jak se klub změní v letní přestávce? To zatím nikdo neví. „Budu teprve jednat s hráči i trenérem. Ale vážně netuším, jak to teď bude. Všechny nás sestup samozřejmě mrzí, ale není to přece žádná katastrofa. To se ve sportu stává," tvrdil předseda oddílu Karel Hladiš.

Přitom vedení se snažilo dát celku nový impulz. Kvůli tomu z lavičky odešel uznávaný a oblíbený odborník Zbyněk Zbořil. Nahradil jej zkušený Oldřich Janusicza, ten však pád neodvrátil. „V osobě kouče to samozřejmě nebylo. Dokonce tvrdil, že se sem jednou vrátí, že mu Líšeň přirostla k srdci. Odešel v dobrém, ale byla to jeho volba," pronesl levý obránce Čampa.

Pilíř defenzivy hledal příčiny jinde. V nezkušenosti a zimních odchodech důležitých postav. Po podzimu vyklidili skříňky v Líšni hráči jako Nosko, Vrtěna nebo Belej. „Tihle kluci se strašně těžce nahrazují. Ve třetí lize je to hodně o zkušenostech. A ty nám prostě chyběly, třeba oproti předchozím sezonám," odhalil Čampa paradox.

O víkendu čeká Líšeň domácí loučení se třetí ligou proti juniorce Slovácka, o týden později venku vyzve o postup bojující Frýdek-Místek. Pak začne vyjednávání. „Kolem 20. června bude jasné, jak to tu bude vypadat dál," sliboval šéf klubu.